Raimonds Zommers iesaka 3 veidus garneļu čaulu izmantošanai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Garneļu čaulas. Ilustratīvs attēls.
Garneļu čaulas. Ilustratīvs attēls. Foto: Reynilda Syarif/Shutterstock.com

Kāpēc izmest, ja var izmantot vēlāk? Tas attiecas arī uz garneļu čaulām. Ja gatavo garneles, čaulas sasaldē, lai vēlāk var izmantot. Kā? Ir pat vairāki varianti.

Šefpavārs Raimonds Zommers raidījumā "Šefu gaidījāt?" norāda, ka garneļu čaulas ir izcils papildinājums buljoniem. Arī gaļas buljoniem tās var pievienot, lai iegūtu intensīvāku garšu.

Otrs variants, kā tās izmantot, ir pagatavot aromātisku eļļu kopā ar garšvielām: čaulas ar garšvielām un eļļu jāuzvāra, jānotur, kamēr atdziest, un tad jāizkāš.

Trešais veids ir pagatavot garneļu čaulu pulveri – tās izkaltējot cepeškrāsnī un pēc tam sablendējot.

Vairāk skaties raidījuma sižetā:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti