Vieglākai gada 16. nedēļai: receptes darba dienu vakariņām

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos.com, Receptes.lv lasītājs, Receptes.lv kolāža

Jautājums "Ko šodien gatavot?" nomoka saimnieces un saimniekus ne vienā vien mājsaimniecībā. Lieliska metode ir laicīga ideju apkopošana, produktu saraksta sagatavošana un iepirkšanās ilgākam laikam, jo tad allaž ledusskapī būs kaut kas, no kā uzmeistarot kā pusdienas, tā vakariņas. Turpmāk ik svētdienu apkoposim dažas idejas, kuras var palīdzēt  gaidāmās nedēļas ēdienkartes plānošanā.

Ēšanas paradumi dažādās ģimenēs atšķiras, iemesli tam var būt dažādi – ieradumi, dažādas diētas, produktu nepanesamības, vienkārši garšo-negaršo, tāpēc aicinām, apskatot receptes, neaizmirst par radošumu – daudzi ēdieni ir vairāk vai mazāk pielāgojami ģimenes vajadzībām un gaumēm, tāpēc smelies idejas un lai vieglāka nedēļa!

Pildītu dārzeņu pagatavošanai var veltīt vienu vakaru un, sagatavojot vairāk, nekā vajadzīgs vienai ēdienreizei, baudīt gardu maltīti vairākus vakarus. Pēc pagatavošanas glabā ledusskapī un, kad vēlies ēst, vien uzsildi. 

Piemēram, pagatavo svētdien, bet baudi pirmdien un trešdien.

Makaronu cienītājiem

Makaroni un mērce – garšo daudziem un ir iecienīti, jo to pagatavošana neprasa garas stundas pie plīts. Te būs divas idejas:

Salātu cienītājiem

Ideāli, ja, gatavojot maltīti vienai dienai, vari padomāt par sagatavi kādai citai. Piemēram, makaronus vienā dienā vari ēst ar mērci, bet daļu atstāt otrai dienai, lai pagatavotu salātus, kas derēs gan vakariņām, gan iederēsies pusdienu kārbiņā.

Zupas 

Ēdienkartei jābūt daudzveidīgai. Arī zupai jāatrod vieta. Un zupas ir lieliskas: jo lielāks grāpis, jo par mazāk ēdienreizēm būs jādomā tuvākajās dienās.

Kārumiņš jeb esam pelnījuši arī ko saldu!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu