Kartupeļiem ar sāli vispār ir interesantas attiecības. Piemēram, gatavojot frī kartupeļus, tos speciāli notur sālsūdenī, lai izvilktu ārā lieko mitrumu. Līdzīgi būtu ar burkānu vai jebkuru citu saldo dārzeni. “Īstais triks, lai izglābtu pārsālītu ēdienu, ir pievienot kaut ko skābu, piemēram, citrona sulu, un papildu garšaugus,” atklāj eksperts.
Garšvielas var pievienot ēdienam jebkurā gatavošanas brīdī
Sausās garšvielas vajadzētu likt ēdienā, sākot to gatavot, jo tām ir nepieciešams ilgāks laiks, lai “atvērtos”; piemēram, kanēlim tā var būt pat pusstunda. Līdzīgi ir arī ar pipariem – jāpaiet laikam, līdz jūtama to garša. Savukārt svaigās garšvielas – dilles, pētersīļus, baziliku u. c. – vajadzētu pievienot tuvāk ēdiena pagatavošanas beigām, lai tās nezaudētu garšu. Normunds atklāj, ka garšvielas (krustnagliņas, timiāns, pipari u. tml.) būs efektīvākas, ja no sākuma tās uzsildīsi pannā bez eļļas!
Gatavošanai labāk izmantot svaigus, nevis konservētus tomātus
Šim apgalvojumam Normunds nepiekrīt. “Labas kvalitātes konservētiem tomātiem kā konservants ir pievienots sāls. Ja tomātus pērk ziemā un gatavo mērci, ieteicams izvēlēties konservētus tomātus, jo tie tiek novākti ražas pilnbriedā un tikai viegli apstrādāti, kas garantē daudz izteiksmīgāku ēdiena garšu,” skaidro pavārs
Ja nevar saputot saldo krējumu, jāpievieno sāls
Eksperts ir pārliecināts: ja saputot saldo krējumu neizdodas, tas jāatdzesē vēlreiz un jāputo atdzesētā traukā. Saldo krējumu neizdosies saputot tikai tad, ja tas ir pārāk silts, jo tam ir jābūt noteiktā temperatūrā.