Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Šefpavārs Kristaps Sīlis norāda, kam pievērst uzmanību, iegādājoties sparģeļus

Sparģeļi.
Sparģeļi. Foto: Inna Zakharchenko/Shutterstock.com

Pavasaris uzņem apgriezienus. Par to liecina arī dažādu pavasarīgu velšu parādīšanās tirdzniecības vietās. Arī sparģeļu. To sezonas plaukums gan vēl priekšā, taču iegādāties tos varam jau tagad. Kas jāņem vērā, izvēloties savu sparģeļu buntīti, izglīto šefpavārs Kristaps Sīlis.

Šefpavārs Kristaps Sīlis raidījumā "Šefu gaidījāt?" atklāj, ka, iegādājoties sparģeļus, jāskatās, vai tie nav no stāvēšanas saspiesti, sažuvuši, un jāpievērš uzmanība tam, lai koši zaļā daļa ir lielāka par balto. 

Baltā daļa ir stingrāka, sausāka – to allaž griež nost, bet izmest nevajag. To var izmantot, vārot buljonu.

Vairāk skaties raidījuma sižetā:

Receptes iedvesmai:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu