Zivs ar rozā gaļu, kuru baudām kā ceptu, tā mazsālītu, arī zupās. Lasis, tu teiksi? Jā. Un arī forele. Un patiesībā vairums no mums to pagatavotu nemaz neatšķirtu vienu no otras. Bet kāpēc tad populārāks ir lasis? Vai forele ir sliktāka? Tikt skaidrībā ar šo divu zivju kulinārajām īpašībām mums palīdzēja "Ladigs gastronomija" šefpavārs Ingmārs Ladigs.
Abonentiem
Lasis un forele – kāda atšķirība, vērtējot kulinārās īpašības? Atklāj šefpavārs Ladigs
Arī šefpavārs Ingmārs Ladigs, tāpat kā mēs, ir novērojis, ka priekšroka vairāk tiek dota tieši lasim, visbiežāk tieši tā filejai. Pērk arī foreli, bet mazāk, kas gan jocīgi, jo cena tieši forelei ir maciņam draudzīgāka.
"Lasis pēdējo gadu laikā pārvērties par diezgan dārgu un ekskluzīvu produktu," atzīst šefpavārs.