Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Cepsi steiku? Noderīgi padomi no šefpavāra Raimonda Zommera

Raksta foto
Foto: Suteren/Shutterstock.com

Vēl salīdzinoši nesen vairums steika cienītāju to devās baudīt ārpus mājas, lai būtu droši, ka maltīte būs izdevusies. Tagad, pateicoties labas gaļas pieejamībai un virknei noderīgas informācijas, steiku arvien biežāk daudzi gatavo mājās. Vēl neesi mēģinājis, bet plāno? Tad lasi, skaties un liec aiz auss.

Raidījumā "Šefu gaidījāt?" šefpavārs Raimonds Zommers ieskicē dažas būtiskas nianses, ja esi nolēmis cept steiku pats.

Pirmkārt, šefpavārs norāda, ka mīkstākais būs filejas gabala steiks (sirloin).

Ja esi iegādājies steika gaļu, kas ir iepakota vakuumā, šefpavārs iesaka nesabīties no nepatīkamā aromāta, kas ir jūtams uzreiz pēc iepakojuma atvēršanas. Tā ir gāze, kas paildzina gaļas nobriešanu.

Nepatīkamais aromāts ātri vien pazūd, gaļu atliek vien nosusināt un var ķerties pie gatavošanas.

Vairāk skaties raidījuma sižetā:

Būtiski:

  • Sviests un ķiploks noteikti būs steika gatavošanas sabiedrotie. Tāpat ka sāls un pipari.
  • Nepārcept un ļaut gaļai atpūsties – divas būtiskas gatavošanas nianses, ja nevēlies tikt pie pazoles garda gaļas gabala vietā.
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu