Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Ola-milti vai milti-ola? Gatavotāji dalās savos karbonāžu panēšanas knifos

Foto: Bartosz Luczak/Shutterstock.com

Kad dzirdam vārdu karbonāde, kas nāk prātā? Kārtīga cūkgaļas šķēle, kurai  pārgājis gaļas āmurītis, pievienota kāda šķipsna sāls un piparu, visu noslēdzot miltu un olas kažociņā, un viss kopā sacepts zeltains. Bet kā ar kažociņu – milti un tad ola? Ola un pēc tam milti? Varbūt pavisam citādāk? 

Kulinārijas entuziastu un domubiedru grupā "Garšīgas receptes" kāda brīnišķīga diskusija atklāja gan to, kura karbonādes panēšanas metode ir populārākā, gan izcēla versijas, kuras kādam var arī šķist pavisam jaunas. 

Ir trīs klasiskākās metodes, kā tiek panētas karbonādes:

  • miltos un pēc tam olā
  • olā un pēc tam miltos
  • milti ar olu sajaukti kopā vienotā masā.

Mēs apkopojām saimnieku un saimnieču atbildes diskusijā. Uzvarētājs iezīmējās ļoti skaidri un guva vairuma atbalstu:

karbonādes visbiežāk sākumā apvārta miltos un tad sakultā olā.

Daži komentētāji norādīja: lai izvairītos no dažām darbībām un liekas nekārtības, ko mēdz radīt miltu putēšana, olas un miltus sajauc vienā masā, kas līdzinās skābā krējuma konsistencei.

Vairāki gatavotāji norādīja, ka sakultajām olām pielej arī pienu, bet vēl daži papildina ar kādu karoti majonēzes vai skābā krējuma, tādējādi samazinot izmantoto olu skaitu. Tas pozitīvi ietekmējot arī garšu – gaļa kļūst mīkstāka.

Lietotāja Ausma daudzus diskusijas biedrus pārsteidz ar savu metodi:

gaļu vispirms apvārtot rīvmaizē un tad olā.

Nē, nē, tā nav šnicele, jo šniceles panēšanā rīvmaize noslēdz procesu. 

Kitija raksta šādi:

"Pareizi ir ola milti bet cik pavāru tik receptēs.

Jebkurš variants pareizs ir. Vienkārši ola no miltiem slīd nost, bet ja gaļu sākumā iemērc sakultā olā tad miltos, tad viņi foršāk pielīp. Bet visi veidi der lai izceptu karbonādi atliek tikai vēlēties to izcept."

Noteikti der atcerēties par garšvielām, un to uzsver arī saimnieki un saimnieces.

Sāls un pipari ir kā bāze, bet katrs noteikti var izpausties pēc savas patikas: ierīvējot ar ķiploku, uzberot kādu garšaugu. 

Gaļu var laicīgi izklapēt, apbērt ar garšvielām un atstāt uz laiku ievilkties.

Steidzīgākā variantā garšvielas var iemaisīt kā miltos, tā olā, tādējādi parūpējoties, ka karbonādes kažociņš būs garšām bagāts.

Lūk, dažas gardu karbonāžu receptes iedvesmai:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu