Kulinārijas entuziastu un domubiedru grupā "Garšīgas receptes" kāda brīnišķīga diskusija atklāja gan to, kura karbonādes panēšanas metode ir populārākā, gan izcēla versijas, kuras kādam var arī šķist pavisam jaunas.
Ir trīs klasiskākās metodes, kā tiek panētas karbonādes:
- miltos un pēc tam olā
- olā un pēc tam miltos
- milti ar olu sajaukti kopā vienotā masā.
Mēs apkopojām saimnieku un saimnieču atbildes diskusijā. Uzvarētājs iezīmējās ļoti skaidri un guva vairuma atbalstu:
karbonādes visbiežāk sākumā apvārta miltos un tad sakultā olā.
Daži komentētāji norādīja: lai izvairītos no dažām darbībām un liekas nekārtības, ko mēdz radīt miltu putēšana, olas un miltus sajauc vienā masā, kas līdzinās skābā krējuma konsistencei.
Vairāki gatavotāji norādīja, ka sakultajām olām pielej arī pienu, bet vēl daži papildina ar kādu karoti majonēzes vai skābā krējuma, tādējādi samazinot izmantoto olu skaitu. Tas pozitīvi ietekmējot arī garšu – gaļa kļūst mīkstāka.
Lietotāja Ausma daudzus diskusijas biedrus pārsteidz ar savu metodi:
gaļu vispirms apvārtot rīvmaizē un tad olā.