Kāpēc sīpolus nav ieteicams uzglabāt ledusskapī?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Sīpoli. Ilustratīvs attēls.
Sīpoli. Ilustratīvs attēls. Foto: Veronika Idiyat/Shutterstock.com

Sīpoli ir fantastiski garšaugi. Svaigi, cepti, marinēti, kā piedeva, kuru baudīt klāt pie kāda ēdiena vai lielisks garšaugs, ko izmantot, lai papildinātu kāda ēdiena garšu. Bet kur tos glabāt?

Varētu likties, ka ledusskapis ir tā īstā un labākā vieta, kur visi produkti var ilgstoši saglabāt svaigumu, bet tā gluži nav. 

Ledusskapī ir auksts un mitrs, kas ir ideāli apstākļi, lai saglabātu ilgstoši svaigus smalkus dārzeņus, piemēram, dažādus salātus, svaigus zaļumus.

Taču sīpoli ir izturīgas saknes, kas viegli uzsūc mitrumu. Tas ne tikai izraisa ātrāku vītumu ledusskapī, bet arī sīpola dabiskās cietes sadalīšanos, kā rezultātā laika gaitā samazinās saknes apjoms.

Lai sīpoli ilgstoši būtu stingri un nebojātos, uzglabā tos tumšā vietā. Ja iespējams, atrodi vēsāku. Vēl viena būtiska nianse:

ļauj tiem elpot.

Ja no veikala esi pārnesis tos slēgtā maisiņā, noteikti no tā atbrīvojies un liec kādā groziņā, kasītē, kur brīvi tiek klāt gaiss. Kā arī izvairies no citu dārzeņu glabāšanas tieši blakus, jo sīpols izdala gāzes, kas var likt citiem dārzeņiem un augļiem ātrāk nogatavoties un arī sabojāties.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu