Ar banāniem viss ir vienkārši un tajā pašā laikā nav. Skaidrs gan ir viens – šis eksotiskais auglis ir populārs, jo to labprāt daudzās mājās bauda svaigu un arī izmanto dažādu kūku, desertu un citu ēdienu pagatavošanā. Bet kur tad tam ir īstā vieta – uz virtuves letes vai ledusskapī?
Vai banānu vieta ir ledusskapī?
Tas ir jautājums, uz kuru pareizo atbildi var sniegt tikai tad, kad zināms, kādu rezultātu vēlamies iegūt.
Lai pieņemtu pareizo lēmumu, vispirms atbildi uz jautājumu –
kādas gatavības banāns ir tavs iecienītākais?
Banāni turpina nogatavoties arī pēc tam, kad to raža novākta. Jo zaļāka banāna miza, jo stingrāks un mazāk salds ir auglis, un pretēji – jo brūnāka miza, jo saldāka un mīkstāka augļa ēdamā daļa.
Istabas temperatūrā banāni no teju zaļas krāsas līdz dzeltenai ar brūniem pleķiem nonāk dažu dienu laikā.
Vai un kad banānu vieta ir ledusskapī
Ja banāni, kuru miza iekrāsojusies jau brūnganos toņos, nav tavā gaumē, tad tu esi tas cilvēks, kuram banāni jāuzglabā ledusskapī, ja vien tos nenotiesā ātrāk, nekā tie nogatavojas.
Banānu uzglabāšana: ja banānus esi nopircis mazliet zaļākus, nekā labprāt tos baudi, uzglabā tos istabas temperatūrā.
Kolīdz tie sasniedz teju tādu gatavības pakāpi, kāda ir tava iecienītākā, pārvieto tos uz ledusskapi, jo zemākā temperatūrā tie nogatavojas daudz lēnāk, tādējādi paildzinās svaiguma posms.
Ja tev nav būtiski, vai banāns dzeltens un stingrs vai brūns un krietni mīkstāks, tad vari ledusskapī vietu neaizņemt un uzglabāt tos istabas temperatūrā.
Iedvesmas idejas, kā gardi izmantot banānus: