Kāds ir zelta likums, grauzdējot riekstus?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Grauzdēti zemesrieksti. Ilustratīvs attēls.
Grauzdēti zemesrieksti. Ilustratīvs attēls. Foto: Sergiy Akhundov/Shutterstock.com

Mums ir lieliska iespēja iegādāties kā jau grauzdētus, tā arī negrauzdētus riekstus. Un nereti tieši negrauzdētā veidā to iegāde ir ekonomiski izdevīgāka. Vienīgais – jāatrod laiks un jāsmeļas zināšanas, kā pareizi grauzdēt, lai rezultāts izdevies.

Kā riekstus, tā arī sēklas var grauzdēt gan uz pannas, gan krāsnī. Bet abos gadījumos ir jāievēro viens

zelta likums – mērena temperatūra. 

Mērenas temperatūras veiksmes formula

Lai rieksti kārtīgi izsiltu un apgrauzdētos, tas jādara mērenā temperatūrā un nesteidzoties. 

Pretējā gadījumā to ārpuse var strauji apbrūnēt, kamēr iekšpusē rieksts vēl nebūs gatavs un vēlamais rezultāts netiks sasniegts.

Samērība

Lai rieksti grauzdētos vienmērīgi, ne mazāk svarīgs noteikums kā mērena temperatūra ir riekstu daudzums pannā. 

Vienalga, vai esi nolēmis grauzdēt pannā uz plīts, vai cepeškrāsnī, parūpējies par to, lai rieksti ir vienā kārtā, tādējādi nodrošinot, ka visi grauzdēsies vienmērīgi.

Un neaizmirsti –

grauzdēšanas procesa laikā rieksti ir jāapmaisa, lai tie skaisti apcepas no visām pusītēm.

Arī tad, ja esi izvēlējies to darīt cepeškrāsnī.

Lai izdodas!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu