Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Augļi un ogas "stiklā" – pasaulē populārs kārums. Kā pagatavot?

Raksta foto
Foto: BeeBright/Shutterstock.com

Cukura glazūras klāti augļi, kas savērti uz irbulīšiem, jeb Tang Hulu ir klasisks ķīniešu gardums. Vēl tos mēdz dēvēt par augļiem "stiklā", jo spīdīgā glazūra patiesi atgādina stiklu. Pateicoties sociālajiem tīkliem, nu šo krāšņo našķi gatavo daudzviet pasaulē. Un kāpēc ne, izskatās skaisti un garšo labi!

Kas nepieciešams, lai pats pagatavotu šo augļu un ogu našķi:

  • 400 g augļu un/vai ogu
  • 250 g cukura
  • 100 g ūdens

Atsevišķās receptēs cukura glazūrai pievieno arī tējkaroti citrona sulas.

Neaizmirsti sarūpēt arī irbulīšus, uz kuriem uzvērt izvēlētos augļus un ogas.

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā ieber cukuru, pievieno ūdeni un visu vidējā karstumā karsē. Uzmanību - nemaisa!
  2. Kad cukurs izkusis un karamele vārās, samazina karstumu. Mainoties krāsai no caurspīdīgas uz zeltainu un konsistencei sabiezinoties, karameli ņem nost no uguns.
  3. Pārbaudīt gatavību vari, iemērcot nelielu daudzumu karameles aukstā ūdenī: ja sastingst – ir gatavs.
  4. Nomazgātus un nosusinātus augļus saver uz koka iesmiņiem un iemērc pagatavotajā sīrupā. Svarīgi, lai pārklājums ir plāns un vienmērīgs.
  5. Lai izvairītos no tā notecēšanas, katru iesmu pēc cukura sīrupa iegremdē ledusaukstā ūdenī un tad stateniski liek ledusskapī uz vēl kādām 10 minūtēm.

Lai izdodas!

Lūk, kā tas izskatās:

@cafecouffee Tanghulu from China 🇨🇳 | Desserts around the world episode 7 Ingredients: 2 cups sugar 1 cup water 400g strawberries #tanghulu #strawberrytanghulu #dessertsaroundtheworld #easyrecipe #cafecouffee ♬ original sound - Food by Couffee ☕️🇵🇸
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu