No senlaicīga restorāna Parīzē nozagti reti vīni pusotra miljona eiro vērtībā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Vīna pudeles
Vīna pudeles Foto: Pixabay

No Parīzes restorāna "La Tour d'Argent" ("Sudraba tornis"), kas tiek uzskatīts par vienu no vecākajiem galvaspilsētā, nozagti dārgi vīni kopumā vairāk nekā 1,5 miljonu eiro vērtībā, vēsta "Postimees".

Laikraksts "Le Parisien" ziņo, ka restorāna īpašnieki zaudējumus atklājuši inventarizācijas laikā janvārī. Runa ir par vairāk nekā 80 pudelēm, taču starp tām ir ārkārtīgi reti un dārgi zīmoli, kā Burgundijas vīns Romane-Conti (atkarībā no gada un šķirnes pudele šī vīna var maksāt desmitiem tūkstošu eiro). Viņiem bija grūti precīzi pateikt, kad vīns pazudis, – tiek izskatīts laika posms no 2020. gada janvāra līdz šim gadam.

No 2022. gada 30. aprīļa līdz 2023. gada septembrim "La Tour d'Argent" bija slēgts remontdarbu dēļ.

Kā stāsta kāds vārdā nenosaukts vīnzinis, ar kuru runājis izdevuma korespondents, zagtas preces ir ļoti grūti pārdot, jo visas pudeles ir numurētas un tik dārgu vīnu tirgū pircēji vienmēr pieprasa vīna izcelsmes apstiprinājumu. Vienlaikus viņš atzina, ka nolaupītājiem ir iespēja ārzemēs atrast ne tik prasīgus pircējus.

Restorānā, kas, kā apgalvo īpašnieki, dibināts 1582. gadā, ir viens no lielākajiem vīna pagrabiem Parīzē. Saskaņā ar Michelin ceļvedi, kas iestādei piešķīra kvalitātes zvaigzni, tā kolekcijā ir vairāk nekā 300 tūkstoši pudeļu, starp kurām, saskaņā ar mediju ziņām, vecākā ir Clos de Griffier konjaka pudele, kas datēta ar 1788. gadu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu