Kā ēst gardas un vērtīgas brokastis, no rīta negatavojot?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Nevārīta auzu pārslu putra
Nevārīta auzu pārslu putra Foto: Publicitātes foto

Brokastis ir svarīga ēdienreize. Tā ir bijis un tā tas paliks, tomēr 21. gadsimta steidzīgajā dzīves ritmā mēdzam brokastis izlaist. Un bieži vien nevis tāpēc, ka mēs negribētu no rīta ēst, bet gan tāpēc, ka maltītes pagatavošanai pietrūkst ne vien ideju, bet biežāk tieši laika.  Kopā ar "Alpro" skaidrosim, vai ir iespējams no rīta mājās garšīgi, sātīgi un veselīgi ēst, neveltot ilgu laiku gatavošanai? 

Labas brokastis sniedz enerģiju un labi garšo. Par labām brokastis vēl var dēvēt tad, ja pietiek laika tās pagatavot un nobaudīt. Realitātē laika trūkuma dēļ, mēs rīta ēdienreizi nereti izlaižam vai arī apēdam ko tādu, kas nav tā labākā izvēle dienas sākumam.

Labā ziņa ir tāda, ka arī tiem, kas no rīta steidzas, vai "pūcēm", kuras labprātāk 15 minūtes ilgāk paguļ, nekā tajā brīdī meistaro brokastis, ir iespēja ēst gardi un pilnvērtīgi.

Brokastu putras

Par brokastu klasiku tiek uzskatīta putra. Un kāpēc gan ne, jo teju katrs var savai gaumei piemeklēt tīkamāko, papildināt to ar ievārījumu vai svaigiem augļiem un gūt krietnu enerģijas devu dienas pirmajai pusei. Par līderi putru cīņā noteikti varam uzskatīt auzu pārslas, jo tās ir ne vien gardas, bet arī sāta sajūtu radošas un ar vērtīgām uzturvielām.

Bet putras izvārīšana prasa zināmu laiku un nepiedod, ja katliņš paliek nepieskatīts, kamēr tiek gludināts krekls vai veikta kāds cits rīta rituāls.

Glābiņš – nakts auzas. Vaicāsi, kas tās tādas? Izcila izvēle tiem, kam no rīta negribas stāvēt pie plīts.

Īsumā – ne visas putras ir jāvāra.

Nakts auzām nav nepieciešama termiska apstrāde, bet gan laiks ledusskapī, tāpēc tās jāgatavo vakarā, lai būtu gatavas baudīšanai no rīta.

Garšu daudzveidībai noteikti der atcerēties par dažādiem augu dzērieniem, piemēram, mandeļu, auzu vai kokosriekstu, kas ne vien ir izcila alternatīva tiem, kas dažādu iemeslu dēļ uzturā nelieto pienu, bet arī tiem, kas labprāt izbauda jaunas garšas.

Smūtiji – brokastis glāzē

Vēl viena izcila brokastu izvēle ir bagātīgi dzērieni jeb smūtiji. Te blenderis būs lielisks palīgs tiem, kas nav gatavi no rīta cept un vārīt un šad tad pat labprāt brokasto pa ceļam uz darbu.

Galvenais – parūpēties, lai mājās ir visi nepieciešamie produkti. No rīta atliek vien to visu salikt blenderī un ļaut tam paveikt brīnumu.

Starp citu, vai esi iedomājies, ka smūtiju un espreso var arī apvienot vienā glāzē? Kafijas cienītājiem iesakām izmēģināt:

Brokastu batoniņi, kas noder arī launagā

Dažāda veida batoniņi ir vēl viena iecienīta izvēle, jo īpaši to cilvēku vidū, kas vienmēr steidzas. Taču nav noslēpums, ka dabīgi, garšīgi un enerģiju sniedzoši brokastu batoniņi nav ierindojami lēto produktu sarakstā. Taču tos vari gatavot pats. Ieguvumi – to var darīt vakarā, lai no rīta varētu ilgāk pagulēt, vari papildināt ar tādam garšām, kas tev ir vistīkamākās. 

Kā arī, pagatavojot lielāku porciju, tev būs batoniņi vairākām brokastīm, jo tos ledusskapī vari uzglabāt vairākas dienas un arī pats izvēlēties, cik lielu gabaliņu kurā dienā vēlies.

Raksts tapis sadarbībā ar "Alpro"

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu