Arī jūras velšu cienītājiem bija no kā izvēlēties – pikants jūras velšu un zivju čauders ar garšaugiem, fritētas jūrasveltes ar avokado mērci, garneļu iesms ar bulguru, biešu kraukšķiem garšaugu mērcē, fritēta Burtnieku ezera zandarta fileja ar fritētām bietēm trifeļu-siera mērcē, uz oglēm cepts astoņkājis ar karamalizētām bietēm un citiem dārzeņiem un uz oglēm ceptas pikantās garneles – tas viss bija baudāms gastronomijas festivālā “Ziemas garšu svinēšana”.
Dārzeņu un siera cienītāji varēja baudīt arī bez gaļas gatavotus ēdienus: grilētu kamambēra sieru ar sīpolu-biešu čatniju, krāsnī ceptu bieti, kazas sieru ar trifelēm un kvinoju, medotus sakņu dārzeņus – karamalizētas bietes, glazētus burkānus ar čilli, ceptus pastinakus ar ķiplociņu un marinētus ķirbjus ar krustnagliņām, biešu grūbu plācenīšus ar timiānu un frī kartupeļus ar trifeļu majonēzi un parmezānu.
Savukārt saldummīļi varēja mieloties ar sēnīti, šokolādes mussu un magonēm, mīklas bumbiņām siltā vaniļas mērcē, pildītām ar biešu ievārījumu, siera kūku ķiršu mērcē, uz oglēm gatavotu ābolu ar marcipānu un biešu-kastaņu saldējumu, karstu šokolādi ar putukrējumu, latgaļu kļockām, grilētu lauku torti, kā arī cepamo desertu lieliem un maziem.
Visas dienas garumā sildīties varēja ar karstiem alkoholiskajiem un bezalkoholiskajiem dzērieniem: Bombardino ogu limonādi ar putukrējumu, Mālpils muižas silto dzērienu, Muižas baronu un gan alkoholisku, gan bezalkoholisku biešu karstvīnu. Ar jauniem piedzīvojumiem apmeklētājus pārsteidza festivāla debitanti “Ledus vīni”, kuri gardos un skaistos dzērienus pasniedza unikālās ledus glāzēs ledus bārā!