Beidzot arī veģetāriešiem: no šodienas "McDonald's" piedāvājumā jauns burgers

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto

No 10. janvāra ātrās ēdināšanas restorāns "McDonald's" savu ēdienkarti papildinājis ar veģetāriešiem tīkamu izvēli –  burgeru "McPlant".

"McPlant" sastāvā ir sulīgs augu izcelsmes plācenītis, kas izstrādāts sadarbībā ar "Beyond Meat".

Burgera sastāvā ir olbaltumvielu plācenītis, kas pagatavots no augu izcelsmes sastāvdaļām - zirņiem, rīsiem, kartupeļiem un bietēm. Tas ir maigs un sulīgs, un tā tekstūra un garša ir līdzīga gaļas tekstūrai un garšas īpašībām.

"McPlant" tiek pasniegts sezama sēklu maizītē, un tajā ir arī "McDonald's" klasiskās sastāvdaļas: tomāti, ledus salāti, marinēti gurķi, sīpoli, sinepes, kečups, majonēze un Čedaras siers**, kas sniedz ierasto “McDonald's” garšas pieredzi.

"McPlant" augu izcelsmes plācenītis Latvijā tiek pagatavots uz tā paša grila, uz kura tiek pagatavoti citi burgeri, gaļas produkti un produkti ar olām, un tas jāņem vērā cilvēkiem, kuri ievēro vegānu vai veģetāro uzturu. 

** Majonēze un Čedaras siers nav augu izcelsmes.

"McPlant" Latvijā būs pieejams visos “McDonald's” restorānos vairākus mēnešus vai līdz krājumu beigām.

"Iekļaut ikdienā vairāk augu valsts maltīšu ir garšīgs veids, kā saudzēt dabu un dažādot savu uzturu. Teju katrs trešais cilvēks Latvijā* vēlas samazināt gaļas patēriņu. Ir svarīgi, lai būtu pieejamas gardas alternatīvas un ērtas opcijas, ēdot ārpus mājām. Tādēļ ļoti pozitīvi, ka "McDonald’s" visos Latvijas restorānos ievieš "McPlant", izstrādātu kopā ar ražotāju, kas ir slavens ar sulīgām un sātīgām gaļas alternatīvām. Apsveicam "McDonald’s" ar šo soli un ceram, ka tam sekos citi ēdinātāji, atjaunojot ēdienkartes ar mūsdienu patērētājam draudzīgām opcijām," komentē sabiedriskā labuma programmas "Augi & Draugi" vadītāja Alise Miļūna.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu