Vai esi drošs, ka izvēlētā šokolāde vai konfektes nesatur alkoholu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Šokolāde ar pildījumu. Ilustratīvs attēls.
Šokolāde ar pildījumu. Ilustratīvs attēls. Foto: ninikas/Shutterstock.com

Ja vēlies būt drošs, ka tavi izvēlētie saldumi nesatur alkoholu, ir rūpīgi jālasa produktu apraksts, tostarp smalkajā drukā rakstītais sastāvdaļu saraksts, jo alkohola klātesamība ne vienmēr tiek norādīta uz iepakojuma. Par alkoholu saldumos pēc skatītājas jautājuma skaidroja raidījums "4. studija".

Pārtikas un Veterinārā dienesta (PVD) augu izcelsmes produktu, dzērienu un bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības vadītājs Māris Eiklons norāda, ka marķējumam godīgi jāatspoguļo informācija par produktu sastāvu, par īpašībām. "Nekur nav konkrēti pateikts, kas obligāti jānorāda galvenajā redzamības laukā jeb tajā laukā, ko mēs redzam veikalā. Uzreiz pie produkta," skaidro PVD pārstāvis.

Daļai saldumu, kuri satur alkoholu, tas ir norādīts iepakojuma priekšpusē, lielākajai daļai sastāvdaļu sarakstā. Sveramajām konfektēm tas būs redzams blakus cenuzīmei sastāvdaļu sarakstā, jo uz katras konfektes to sastāvs nav uzrādīts.

Raidījumam pārtikas tehnoloģe norādīja: daļā galaproduktu alkohola  nav, jo tas izgaro termiskās apstrādes procesā, tomēr ir arī produkti, kur tas tomēr ir.

Vairāk uzzini, skatoties raidījuma sižetu:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu