Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Tā, lai dzird pat kaimiņi: kā iegūt cepetim izcili kraukšķīgu ādiņu

Raksta foto
Foto: U2M Brand/Shutterstock.com

Kāds ir izcils cūkgaļas cepetis? Kur sulīga un garšām bagāta gaļa satiekas ar perfekti kraukšķīgu ādiņu.

Ar kraukšķīgu ādiņu var izcept jebkuru cūkgaļas gabalu, kuram tā ādiņa ir, bet vislabākais rezultāts, kurā apvienosies sulīga gaļa un ādiņas kraukšķis, izdosies tieši ar pavēderi. 

Un viss vienkārši!

Gaļu vari iemarinēt pēc paša ieskatiem, bet

parūpējies, lai marināde tiek tikai gaļai, ādu atstājot tīru!

Parūpējies, lai ass nazis un nav beidzies sāls un eļļa.

Vispirms ādu kārtīgi nosusina.

Ādu ieteicams ar asu nazi sarūtot (iegriezt, bet tā, lai netiktu aizskarta gaļa) vai vismaz sadurstīt. Šie iegriezumi palīdzēs izdalīties taukiem.

Tad visu bagātīgi ierīvē ar eļļu un sāli. Cūkgaļai cepoties, tauki no ādas tiks izvadīti, bet eļļa palīdzēs veidoties kraukšķīgiem burbulīšiem. Nepažēlo arī sāli.

Cūkgaļas cepeša laiks jārēķina šādi – 1 kilograms gaļas jācep 1 stundu. Bet neatkarīgi no gaļas lieluma, lai ādiņa izdotos, pirmās 20-25 minūtes (raugoties, lai neapdeg) gaļu cep 220 grādos, pēc tam karstumu samazinot līdz 180-190 grādiem un turpinot cept gaļu, līdz tā gatava.

Atceries – pēc izņemšanas no krāsns ļauj gaļai atpūsties, bet nenosedz to ar foliju, jo tad ādiņa var samirkt un palikt mīksta.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu