Kartupeļu glabāšana dzīvoklī: tumšā stūrī vai ledusskapī?

Komentē "Kartupeļu dīleris"
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Kartupeļi, Ilustratīvs attēls.
Kartupeļi, Ilustratīvs attēls. Foto: Ortodox/Shutterstock.com

Tie, kam pieejama lielāka dzīvojama platība ar tumšu, vēsu pieliekamo vai ietilpīgs pagrabs, bēdu nezina un var bez kreņķiem lielākus apjomus kartupeļu uzglabāt līdz pat pavasarim. Dzīvokļu iemītniekiem par kartupeļu uzglabāšanu jāpiedomā mazliet rūpīgāk.

Par to, kas jāņem vērā, dzīvoklī uzglabājot kartupeļus, stāsta Instagram konta "Potatodealer" īpašnieks – kartupeļu audzētājs Mārcis Pakalns no zemnieku saimniecības "Piekalnes".

Audzētājs norāda, ka ledusskapī bez bēdu drīkst uzglabāt burkānus, jo tiem nepieciešams mitrums, bet ar kartupeļiem ir gluži pretējs stāsts. Dzīvoklī, ko ziemā, protams, silda apkure, kartupeļus vislabāk uzglabāt kartona vai koka kastē – tumšā, sausā un pēc iespējas vēsākā vietā. 

Lai arī temperatūra ledusskapī nav lielākais bieds šim dārzenim, kartupeļus tomēr tur uzglabāt nevajadzētu. 

"+4 grādi ir ideālā temperatūra, maksimums līdz +2, jo zemākos grādos sāks izdalīties cukurs un kartupeļi paliks saldeni. Ledusskapī tos likt nevajadzētu arī tāpēc, ka tur mitrums ir par lielu. Kartupelim vajag 80-90% mitrumu, to uzglabājot," precizē kartupeļu audzētājs. 

Īsu brīdi uzglabājot ledusskapī, kartupeļiem nekāda skāde var nenotikt, tomēr ilgstošai glabāšanai šis nebūs piemērots variants. Un atceries, ka vecākos ledusskapjos temperatūra viscaur nav vienāda – pie dziļākās sienas mēdz būt vēsāks un produkti var pat apsalt.

Ja kartupelis ir sācis dzīt asnus, nebēdā – nolauz tos, nomizo un gatavo kartupeli tā, kā bija iecerēts. Un pārdomā, vai tev vajag iegādāties tik daudz kartupeļu vienā reizē – ja tos nav kur uzglabāt, reizēm mazāk ir labāk.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu