Video Ieskaties, kā izskatās "Michelin" zvaigzni ieguvušais restorāns "Max Cekot Kitchen"

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
"Michelin" nosaucis labākos Latvijas restorānus un sadalījis zvaigznes
"Michelin" nosaucis labākos Latvijas restorānus un sadalījis zvaigznes Foto: Publicitātes foto

21. novembrī, vēsturiskā notikumā restorāns "Max Cekot Kitchen" ieguva prestižu apbalvojumu – "Michelin" zvaigzni. Taču daudzi šajā restorānā nav bijuši. Kopā ar "TV3 Ziņu" žurnālisti tev ir iespēja ielūkoties restorāna telpās un uzzināt par to mazliet vairāk.

Restorāns "Max Cekot Kitchen", uz kura durvīm tagad redzama arī "Michelin" zvaigzne, atrodas Rīgā, Jelgavas ielā 42.

Restorāns mājo 107 gadus senā ēkā un ieņem šīs ēkas otro stāvu. Restorāna šefpavārs Maksims Cekots norāda, ka sākotnēji bijuši tikai pieci galdiņi, bet nu vietas būs vairāk.

Bez ierastajiem galdiņiem restorānā ir arī īpašāka vieta jeb "šefpavāra galds", kur iespējams ne tikai baudīt īpašu ēdienkarti, bet arī redzēt, kā maltīte top, un pat nedaudz iesaistīties procesā.

Šefpavārs norāda, ka aptuveni tikai 5-10% no visiem ēdieniem, ko viņi izmēģina gatavot, nonāk pie restorāna apmeklētājiem, jo ēdienkartē tiek iekļauti tikai ēdieni, kuri izdodas iecerētā – augstā līmenī.

Lai ēdienus papildinātu ar izcili svaigiem zaļumiem, restorāna iekšienē ir iekārtota pat īpaša siltumnīca.

Šefpavārs neslēpj, ka interese šobrīd ir augusi un rezervēt apmeklējuma laiku iespējams vien uz janvāri. "Bet man šķiet, kad tā ažiotāža noplaks, paies trīs mēneši, skatīsimies, kas būs pēc pusgada," prognozē šefpavārs.

Vairāk skaties sižetā:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu