Dzērvenes – rudens ogas, kas latvietim varētu šķist ļoti latviskas, bet šis vitamīnu avots ir iecienīts arī citās pasaules malās. Un tāpat kā pie mums, dzērvenes aug gan dabīgi, gan arī tiek audzētas lielākos daudzumos. Tikai ne visur to novākšanas metodes ir vienādas.

Aplūkojot attēlu, nezinātājam varētu šķist, ka kādā ūdenstilpē ir izveidojusies kādas vielas noplūde, jo kas gan cits varētu būt tāds košs ūdenī? Dzērvenes. Jā, peldošu dzērveņu miljoni. Tādās tālās zemēs, kā ASV un Kanāda ražas novākšanai tiek izmantota kāda īpaša metode.
Aplūkojot attēlu, nezinātājam varētu šķist, ka kādā ūdenstilpē ir izveidojusies kādas vielas noplūde, jo kas gan cits varētu būt tāds košs ūdenī? Dzērvenes. Jā, peldošu dzērveņu miljoni. Tādās tālās zemēs, kā ASV un Kanāda ražas novākšanai tiek izmantota kāda īpaša metode. Foto: AP/Scanpix
Dzērvenes ir iespējams novākt gan ar sauso, gan slapjo metodi. Sausā metode ir ierasta mums, kad ogas nolasa tradicionāla veidā. Šādi lasītas ogas tiek realizētas svaigas. Bet Kanādā tiek izmantota vēl viena metode – slapjā.
Dzērvenes ir iespējams novākt gan ar sauso, gan slapjo metodi. Sausā metode ir ierasta mums, kad ogas nolasa tradicionāla veidā. Šādi lasītas ogas tiek realizētas svaigas. Bet Kanādā tiek izmantota vēl viena metode – slapjā. Foto: AP/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest