Lai iegūtu gardus karamelizētos sīpolus tev vajadzēs sīpolus – un te nu brīvi vari izvēlēties sev tīkamākos vai tos, kas vienkārši pieejami. Otra lieta taukvielas – sīpolus karamelizēt vari kā sviestā, tā eļļā, un arī abu šo taukvielu apvienojumā. Trešā nepieciešamā lieta – sāls, kad gan nav obligāts, bet noderēs.
Lielākais sīpolu karamelizācijas procesa ienaidnieks – steiga.
Bet tagad – lēnām no sākuma par svarīgāko, lai rezultāts neliktu vilties.
Par sīpoliem jau parunājam – karamelizēt vari jebkurus sīpolus. Arī pašus sīvākos, jo termiskās apstrādes laikā, viss sīvums izzudīs.
Protams, sīpolus nomizojam un tad sagriežam. Ierasti karamelizētie sīpoli nav sasmalcināti mazos gabaliņos, bet gan garšaugs tiek griezts pusripiņās. Un te arī pirmā, bieži pieļauta kļūda:
sīpolus sagriežam pārāk smalki un plāni.
Tā kā sīpolu karamelizēšana nav dažu minūšu jautājums, ja sīpolus būsi sagriezis ļoti plāni, tie drīzāk sadegs. Tāpēc griez tā, lai nespīd cauri – labāk ilgāku laiku gatavot, nekā sadedzināt produktu un izmest.
Kad sīpoli sagriezti, laiks cepšanai. Eļļā, sviestā vai to savienība – izvēle paliek tavā ziņā, jo labs rezultāts iespējams visos gadījumos. Kad sīpoli ielikti pannā, kārtīgi tos apmaisi, lai katru ieskauj maza treknuma kārtiņa. Un te lūk nākamās divas, ļoti būtiskas lietas, kuras neievērojot, rezultāts nebūs labs.