Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Pamācība: kā izcept izcili gardas ķiploku galviņas

Cepti ķiploki.
Cepti ķiploki. Foto: Krzysztof Slusarczyk/Shutterstock.com

Ķiploks ir lielisks garšaugs. To varam izmantot svaigu, ja esam pikantāku garšu cienītāji, bet tas debešķīgi garšo cepts un var kļūt par izcilu piedevu, piemēram, maizei. 

Lai iegūtu izcilas ceptas ķiploku galviņas, tev vajadzēs foliju, veselas un stingras ķiploku galviņas, eļļu, un arī sāls noderēs.

Ķiploka astītes daļa jānogriež tā, lai tiek nogriezta arī maza daļiņa no katras daiviņas.

Tad ķiploks jāliek uz folijas – vari daiviņas tīt visas kopā, bet, lai būtu drošs, ka katra galviņa rūpīgi iesaiņota, labāk katrai galviņai piešķirt savu folijas sloksnīti.

Pārlej katru galviņu ar eļļu un, ja vēlies, uzber sāli. Papildus garšai vari pievienot arī nelielu zariņu timiāna. 

Tad kārtīgi aiztin ciet un liec cepties 190-200 grādos vidēji 40 minūtes. Jo lielāka galviņa, jo ilgāk jācep, bet parasti ilgāk par 50 minūtēm nav nepieciešams.

Kad laiks pagājis, ņem ārā no krāsns, uzmanīgi attin foliju, lai neapdedzinātos ar tvaiku, un ļauj ķiplokam nedaudz padzist.

Pēc tam ķiploka daiviņas no miziņas varēsi vienkārši izspiest, jo tās būs kļuvušas izcili mīkstas.

Ko iesākt ar cepto ķiploku?

Tu vari šādas veselas galviņas likt klāt ēdienam kā daļu no piedevām, tās reizē būs arī lielisks dekors.

Vēl viena ideja ir to izspiest bļodiņā, ar dakšiņu saspaidīt, pēc vajadzības pievienot vēl sāli, piparus, kādu zaļumu, piemēram, sasmalcinātus pētersīļus, un vari ziest uz maizes sviesta vietā. Ja masu vēlies krēmīgāku, to visu vari iejaukt nelielā daudzumā mīksta sviesta.

Šādi pagatavotu masu vari arī iejaukt ceptos kartupeļos, pārziest karstam cepetim – ceptais ķiploks piešķirs izcilu garšu. 

Lūk, kā tas izskatās darbībā:

@tastyhealthy_recipes Reply to @freyaruparel4 Super easy to make and tastes like heaven!!#healthyrecipes #learnontiktok ♬ THICK - Beatking & DJ Chose
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu