Restorānu nedēļu organizē “Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra”, un tās direktors Fredis Bikovs atzīmē: “Rīgas restorānu nedēļa ir daudz vairāk nekā vienkārši gardēžu svētki; tā ir iespēja izcelt un novērtēt mūsu pilsētas daudzveidīgo un dinamisko ēdināšanas nozari. Restorānu nedēļas laikā apmeklētāji, kā ierasts, var izgaršot 3 kārtu maltītes par pieejamām cenām un novērtēt šefpavāru kulinārijas mākslas meistarību, tādejādi vienlaikus arī sniedzot atbalstu restorāniem, kad noslēgusies aktīvā sezona. Uzsvars tiek likts uz vietējiem produktiem un sezonas garšām. Gatavojoties rudens Restorānu nedēļai, radīts īpašs vizuālais noformējums, kas redzams pilsētvidē.”
Šogad restorāni ir sevišķi aktīvi – saņemti vairāk nekā 50 restorānu pieteikumi. Restorāna “Entrosol” šefpavārs Raimonds Zommers stāsta: “Ēdiens nav tikai iztikas līdzeklis, tas iever sevī mākslu, eksperimentus un cilvēku enerģiju, lai taptu jaunas un kvalitatīvas garšas. Mēs savā virtuvē integrējam ne tikai pasaules garšas, bet arī Latvijas ražotāju veikumus.”