Dobelē norisināsies tradicionālie Ābolu svētki

TVNET/LETA
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: David Tadevosian/Shutterstock

Tradicionālajos Ābolu svētkos Dobelē varēs saņemt Dārzkopības institūta zinātnieku konsultācijas augļkoku audzēšanā, informēja pašvaldības pārstāve Līva Elarte.

Ābolu svētki notiks Dārzkopības institūta dārzā šodien no plkst.10 līdz 15.

Svētkos notiks ābolu un bumbieru izstāde un degustācijas, varēs saņemt Dārzkopības institūta zinātnieku konsultācijas augļkoku audzēšanā. Augstākā augļkopības nozares apbalvojuma - "Ābolu ordeņa" - pasniegšana paredzēta plkst.11. Plkst.12 uzstāsies Penkules Tautas nama kapela "Luste" kopā ar tautas deju kolektīvu, bet plkst.12.30 interesenti varēs doties radoši izglītojošā pastaigā "Ar otu dabā", kuras mērķis ir izglītot pasākuma dalībniekus par dabu un tajā notiekošajiem procesiem.

Visa pasākuma laikā norisināsies mājražotāju un amatnieku tirdziņš. Savukārt Pētera Upīša dārzkopības muzejā varēs apskatīt gan pamatekspozīciju, gan izstādi "Magones", kas veidota sadarbībā ar muzeju "Rīgas Jūgendstila centrs".

Ābolu svētku pasākumus papildinās arī sportiskas aktivitātes svētdien, 8.oktobrī, kad norisināsies pārgājiens "Ciemos pie Dobeles novada uzņēmēja". Pārgājiens sāksies plkst.11 no Dobeles Sporta centra. Dalībnieki dosies uz Ādama muižu, kur tiks iepazīta muiža un nobaudīta zupa, bet pēc tam uz SIA "Plants4you" un pēc tam atpakaļ uz Dobeles sporta centru. Pārgājiena garums būs aptuveni deviņi kilometri.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu