Šogad Rīgas pārtikas izdales punktā izdalīts aptuveni 18 tonnas produktu

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: LETA

Rīgas pārtikas izdales punktā šogad izdalītas aptuveni 18 tonnas pārtikas produktu, informē pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle.

Ziedojot pārtiku, mazumtirgotāji Latvijā no izmešanas pasargā daudzus simtus tonnu pārtikas gadā. Tas ne vien samazina negatīvo ietekmi uz vidi un ieguldīto resursu izniekošanu, bet ir liels atspaids trūkumā nonākušām ģimenēm.

Ziedoto pārtiku cilvēkiem saņemt palīdz virkne nevalstisko organizāciju, tāpēc šodien atzīmējot Starptautisko pārtikas zudumu un pārtikas atkritumu izpratnes dienu, pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" akcentē reģionālo partneru ieguldījumu - mazinot pārtikas atlikumus un vienlaikus palielinot pārtikas pieejamību tiem, kam tās pietrūkst.

Viens no lielākajiem ziedotās pārtikas izdales punktiem atrodas Rīgā. Tajā ar ziedotāju atbalstu pārtikas banka mēnesī palīdz ap 200 cilvēku. Papildu tam tiek izsniegtas arī 400 tā sauktās Eiropas pārtikas pakas, sniedzot atbalstu 400 trūcīgajiem un maznodrošinātiem. Rīgas izdales punktā šogad izdalīts jau aptuveni 18 tonnas pārtikas produktu - maize, bakaleja, svaigie produkti, saldēta gaļa un zivis, augļi un dārzeņi. Ziedojumu izdale Rīgā šobrīd tiek nodrošināta, pateicoties Rīgas apkaimju centra piešķirtajam finansējumam.

Pārtikas bankas lielākais sadarbības partneris un pārtikas ziedotājs "Rimi" šogad ziedojis jau vairāk nekā 390 tonnu produktu, ko ikdienā nevalstiskās organizācijas visā Latvijā nogādājušas tiem, kam tas visvairāk nepieciešams.

Latvijas Samariešu apvienība kopš 2008.gada īsteno labdarības iniciatīvu - pārtikas banku "Paēdušai Latvijai", kuras ietvaros tiek izsniegtas pārtikas pakas trūkumā nonākušiem cilvēkiem, kam nav piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss. Pašlaik visā Latvijā darbojas 37 Pārtikas bankas atbalsta punkti, kas ik mēnesi palīdz vismaz 6500 cilvēkiem - to vidū ir gan ģimenes ar bērniem, gan seniori, kā arī personas ar invaliditāti un viņu tuvinieki. Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" šogad palīdzību sniegusi jau 16 087 personām, izsniedzot 5359 pārtikas pakas.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu