Foto Rudens labumi tirgū: ogas, augļi, sēnes un dārza labumi – cik maksā?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Septembris ir lielisks, jo, kā jau kārtīgam ražas mēnesim piestāv, dārza un meža veltes ir kuplā skaitā. Brūklenes, dzērvenes, avenes, mellenes, āboli, cidonijas, bumbieri, sēnes un virkne dārzeņu no vagām – tirgus patiesi aizrauj. Devāmies uz Rīgas Centrāltirgu apskatīt, ko tieši un par kādu cenu varam iegādāties septembra izskaņā tirgū.

Tirgus joprojām ir košās krāsās un piepildīts ar virkni vietējo gardumu: piedāvājumā gan meža, gan dārza labumi. Un cenas? Par tām spiediet paši:

Vietējās brūklenes maksā 3 eiro par litru, bet dzērvenes – 5 eiro par litru ogu. Tikmēr lielogu melleņu cena teju 9 eiro par kilogramu. Avenes mazliet lētākas – nepilni 8 eiro par kilogramu vai 2,50 eiro par neliela izmēra kastīti.

Ābolu šķirņu piedāvājums plašs un arī cenas dažādas, lētākās ap 1 eiro.

Sēņu laiks mežā arī nav beidzies. Līdzās iecienītajām gailenēm, baravikām un bekām tagad arī rudens sēnes – cūcenes, bērzlapes. Ar cenu te katrs pārdevējs izpaužas, kā nu māk, – kāds salicis sēnes kastītēs, cits pat blakus mazai baraviku čupiņai pielicis klāt cenu zīmi. 

Kas gan būtu tirgus bez dārzeņiem un garšaugiem! To, kā jau ražas mēnesī, netrūkst, un prieks uz lapiņām redzēt uzrakstu "Latvijas". Kāposti, burkāni, kartupeļi, kabači, ziedkāposti, cūku pupas, dažādi garšaugi un ne tikai.

Skaties bildes un izpēti piedāvājumu un cenas: 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu