Starptautiskajā sidru konkursā apbalvoti arī Latvijas uzņēmēji

TVNET/LETA
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixabay

Starptautiskajā sidru konkursā "Nordic International Cider Awards" apbalvoti arī uzņēmēji no Latvijas, informēja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnate Ziemele.

Viņa norāda, kauzņēmēji no Latvijas ieguvuši apbalvojumus konkurencē starp 251 sidru no 106 ražotājiem 19 valstīs.

Sidri tika vērtēti deviņās kategorijās.

No Latvijas ražotājiem konkursa galveno balvu ar lielāko punktu skaitu attiecīgajā kategorijā ieguva "Mr. Plūme" sidra darītava ar sidru "Vintage cider 2021 by Mr. Plūme" un "Abavas dārzi" ar "Abava’s Secret Garden".

Zelta medaļas Latvijas uzņēmēju vidū piešķirtas sidram "Dullais Dauka", kuru ražo sidra darītava "Herbsts", kā arī ražotājam "Turkalnes muižas klēts", kas piedāvāja ābolu-rabarberu sidru.

Sudraba medaļas ieguva 11 Latvijas ražojumi, tostarp sidrs "Savvaļā", ko radījusi sidra darītava "Abuls", cidoniju sidrs, kuru ražo sidra darītava "Lauskis", vidēji sauss ābolu sidrs "Abavas apiņos", kuru ražo "Abavas dārzi", "Mr. Plūme salds negāzēts sidrs" un ābolu-upeņu pussaldais sidrs, kuru ražo "Sabiles sidrs", "Kerr", kuru ražo sidra darītava "Abuls", "Abavas Nordic Brut", kuru ražo "Abavas Dārzi", "Naturālists", kuru ražo "Abuls", "Savvaļas bumbieris", kuru ražo sidra darītava "Mūrbūdu Sidrs", "Perry 2021 by Mr. Plūme", kuru ražo "Mr. Plūme" sidra darītava, kā arī "Plūsis", kuru ražo sidra darītava "Herbsts".

Savukārt bronza piešķirta 13 sidriem no Latvijas. Apbalvoto vidū ir "Ezera brut sidrs", kuru ražo "Latvijas sidrs", organiskais sidrs "Jēpis" no "Pienjāņi", sidra darītavas "Tālava" pussausais ābolu sidrs, sidra darītavas "Abula" "Ābols" pussausais sidrs, ābolu-cidoniju sidrs, kuru ražo "Turkalnes muižas klēts", aroniju sidrs, kuru ražo sidra darītava "Lauskis", apiņu sidrs, kuru ražo dzērienu darītava "Zilver", ābolu sidrs ar apiņiem, kuru ražo sidra darītava "Tālava", aroniju sidrs, kuru ražo "Mūrbūdu sidrs", mežābolu sidrs, kuru ražo dzērienu darītava "Zilver", "Gardener’s Craft Cider Pear&Apple", kuru ražo "Sabiles sidrs", Kokmuižas bezalkoholiskais sidrs ar apiņiem "Jaunā strāva", kuru ražo sidra darītava "Mūrbūdu sidrs", kā arī Tālavas bezalkoholiskais ābolu sidrs no sidra darītavas "Tālava".

Konkursā visplašāk pārstāvēta bija Norvēģija, piedaloties 31 ražotājam ar 72 sidra šķirnēm. Seko Latvija ar 14 ražotājiem un 37 sidriem, kā arī Polija ar 20 sidriem no septiņiem ražotājiem. Zviedrija, Somija, Spānija, Igaunija un Lietuva katra piedāvāja 11 līdz 17 sidrus no pieciem līdz septiņiem ražotājiem. Līdz desmit sidriem piedāvāja Austrija, Beļģija, Serbija, Čehija, Vācija, Portugāle, Dānija, Itālija, Nīderlande un Francija. Konkursā šogad piedalījās arī sidra darītava no ASV.

Konkurss notika Baltijas pārtikas izstādē "Riga Food 2023", kas notiek Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 7.septembra līdz 9.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu