Konkursā noskaidros Latvijas labāko pavāru

TVNET/LETA
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixabay

Piektdien notiks SIA "Reaton" un Latvijas Pavāru kluba konkursa "Latvijas Gada pavārs" un "Latvijas gada pavārzellis 2023" fināla sacensības, kurās tiks noskaidroti labākie nozares pārstāvji, informēja rīkotāji.

Sacensības notiks starptautiskās izstādes "Riga Food 2023" ietvaros no plkst.10 līdz 15, Ķīpsalā.

Konkursā piedalīsies Pāvels Petrovs no "Equus", Kristaps Reimanis no ceptuves "Čau", Valerija Čudova no restorāns "Ferma", Vladislavs Gruzdevs no "Snatch" un Juris Sproģis no restorāna "Jāņoga".

Labākais gada šefpavārs saņems "Reaton Zelta pavārnīcu", bet pavārzellis "Reaton Koka pavārnīcu".

Pērn par Latvijas gada pavāru atzīts restorāna "Ferma" šefpavārs Nils Ģēvele, bet par labāko pavāra palīgu jeb pavārzelli - Agate Batraga.

TVNET jau vēstīja, ka daudznozaru uzņēmuma "Reaton" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 76,63 miljoni eiro, kas ir par 35,7% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet koncerna peļņa pieauga 2,1 reizi un bija 3,143 miljoni eiro. Tikmēr pati SIA "Reaton" 2022.gadā strādāja ar 74,109 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 36,5% vairāk nekā gadu iepriekš, kamēr uzņēmuma peļņa pieauga 3,3 reizes - līdz 2,8 miljoniem eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,3 miljoni eiro. "Reaton" īpašnieki ir Boriss Gluhmans (60,31%) un Nataļja Jakovļeva (39,69%).

Savukārt Latvijas Pavāru klubu 2016.gadā dibināja restorānu "Hotel Bergs", "Kaļķu vārti", "Sams", "Vincents" un "Wasabi" šefpavāri un viņu darba atbalstītāji - restorānu un sabiedrisko attiecību speciālisti. Patlaban biedrības valdē strādā Svetlana Riškova, Artūrs Arnicāns, Andrejs Botikovs, Deniss Ivankovs, Māris Jansons, Viesturs Lasmanis, Vilnis Lauciņš, Laura Podgurska, Andris Rūmītis.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu