Kā notīrīt melnos pirkstus pēc sēņu tīrīšanas? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Sēņu tīrīšanas process.
Sēņu tīrīšanas process. Foto: drasa/Shutterstock.com

Sēņošana ir patiesi baudāms process - svaigs gaiss, fiziskas aktivitātes, skaisti skati un, ja izdodas atrast, greznām sēnēm pilni grozi. Bet ar to jau viss nebeidzas. Ja sēnes ir atrastas, tās ir arī jārealizē jeb jātīra un jāpagatavo. 

Kad pastaiga mežā rezultējusies ar sēņu guvumu, nākamie soļi ir to notīrīšana un pagatavošana. 

Gailenes un, piemēram, alksnenes ir tīrīšanai ļoti pateicīgas sēnes, jo no tām lielākoties vien jānoslauka kāda skuja, smiltis un jānoplēš pielipusi lapa vai sūniņas. 

Toties ir virkne citu sēņu, kuras mums ļoti garšo, bet to tīrīšana prasa ilgāku laiku un ir krietni ķēpīgāka. Šoreiz runājam par iecienītajām baravikām un bekām. 

Tām noskrubinām kātiņu, mazāko sēņu cepurītes bieži atstājam kādas ir, bet lielākajām sēnēm, kuru cepurīšu apakšā stobriņi jau gluži mīksti, tos ar nazīti izņemam. 

Jau pēc dažu sēņu notīrīšanas pirksti iekrāsojas tumši. Un katrs, kas mēģinājis rokas aši noskalot, lai tās atkal taptu tīras, būs sastapies ar faktu, ka noskalošana nelīdz, pat pēc kārtīgas ziepēšanas pirksti neizskatās tīri. Ko nu? 

Kāda citrusaugļa šķēle vai citronskābe būs glābēji.

Mitrās rokās parīvē, piemēram, citrona šķēli vai šķipsnu citronskābes un pēc tam rūpīgi noskalo. Skābe rokas padarīs tīras un likvidēs tumšos pleķus. Tikai uzmanīgi - ja uz rokām ir skrambas, tās sāks sūrstēt.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu