Jelgavā svinēs Piena, maizes un medus svētkus un Latvijas novadu Siera dienu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Maize un piens. Ilustratīvs attēls.
Maize un piens. Ilustratīvs attēls. Foto: Vera Prokhorova/Shutterstock.com

26. augustā Jelgavā norisināsies 23. Piena, maizes un medus svētki un 21. Latvijas novadu Siera diena, informē rīkotāji.

Hercoga Jēkaba laukumā un skvērā aiz kultūras nama no plkst.9 līdz 16 uz dižtirgu aicinās vairāk nekā 250 maizes, medus, piena produktu ražotāju un dažādu amatu pratēji ar saviem darinājumiem. Svētku apmeklētājiem tiks piedāvāta arī plaša koncertprogramma un dažādas aktivitātes.

Latvijas Biškopības biedrība aicinās paviesoties medus un bišu dārzā. Biedrība piedāvās medus degustācijas, kurās varēs iepazīt tā veidus - speciālisti pastāstīs, parādīs un izglītos interesentus par medus dažādību.

Šī diena būs īpaša Latvijas Maiznieku biedrībai, kura šogad atzīmē 30 gadu jubileju un visus gaidīs uz maiznieku dzimšanas dienas svinībām Kliņģeru teltī.

Skvērā aiz kultūras nama notiks Latvijas novadu Siera diena, ko organizē biedrība "Siera klubs". Te apmeklētājiem būs iespēja degustēt un iegādāties vismaz 70 siera šķirnes un citus piena produktus no Latvijas lielākajiem uzņēmumiem un visu novadu zemnieku saimniecībām.

Pasta salā norisināsies sporta aktivitātes - Jelgavas atklātais 3×3 basketbola turnīrs un Jelgavas atklātā pludmales volejbola turnīra otrais posms.

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs no plkst.9 līdz 21 svētku apmeklētājus aicinās iepazīt pilsētas kafejnīcu gardākos piedāvājumus un apskatīt tūrisma objektus.

Savukārt dienas noslēgumā brīvdabas koncertzālē "Mītava" no 19.30 līdz vieniem naktī izskanēs svētku koncertballe.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu