Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kā saldēt sviesta pupiņas?

Sviesta pupiņas.
Sviesta pupiņas. Foto: barmalini/Shutterstock.com

Sviesta pupiņu laiks, kad varam tās baudīt ar visām košajām pākstīm nav nemaz tik ilgs, tāpēc saprotams, ka meklējam iespējas, kā šīs gardās pākstis uzglabāt ilgstoši. Viens veids ir marinēt, bet tad tām jau cita garša. Otrs veids - saldēt. Bet kā to darīt pareizi?

Ar pupiņu saldēšanu nav tik vienkārši kā ar ogām, kuras nomazgājam, nožāvējam un liekam saldētavā.

Ja esi nonācis pie vēlmes sviesta pupiņas saldēt sāc ar to, ka sarūpē stingras, skaisti dzeltenas pupiņas, kurām nav zaļu vai brūnu plankumu un to pākstis nav citādā veidā bojātas.

Lai ilgstoši uzglabātas saldētavā sviesta pupiņas nebūtu pēc atlaidināšanas sīvas un rūgtas, tās ir jāblanšē jeb dažas minūtes jāpavāra. 

Bet sāksim no sākuma.

Vispirms pupiņas nomazgā un nogriež tām galiņus. Tās var saldēt gan veselas, gan sagrieztas sev tīkamos gabalos.

Tad liek vārošā ūdenī un blanšē jeb vārda dažas minūtes. 

Karsto ūdeni nolej un tūdaļ strauji atdzesē aukstā ūdenī, lai apstādinātu pupiņu tālāku gatavošanās procesu.

Nākamais solis pirms pupiņu došanās uz saldētavu ir rūpīga to nožāvēšana. Lai procesu paātrinātu, vari  tās vienā kārtā izklāt uz mitrumu uzsūcoša materiāla, piemēram, papīra dvieļiem.

Ja pupiņas kārtīgi neizšūs, tās sasals visa kopā, atgādinot dzeltenu ledus kluci.

Pēdējais solis - izvēlēties sev tīkamākos iepakojumus saldēšanai, tos piepildīt ar sausajām, noblanšētajām pupiņām, uzrakstīt datumu, lai zini, cik ilgi tās bijušas saldētavā un likt uz ilgāku guļu aukstumā.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu