Carnikavā norisināsies tradicionālie Nēģu svētki

TVNET/LETA
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Nēģi Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonā.
Nēģi Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamajā nedēļas nogalē, 19.augustā, Carnikavā norisināsies tradicionālie Nēģu svētki, informēja pasākuma rīkotāji.

Dažādas aktivitātes pasākuma norises vietās sāksies jau no plkst.10, tai skaitā svētku gadatirgus, kas notiks Jūras ielā un Carnikavas parkā. Šogad Nēģu svētkos kultūras programma notiks uz divām skatuvēm, no kurām viena atradīsies Carnikavas parkā, bet otra Gaujmalā, Atpūtas ielā 20.

Dienas gaitā uz skatuves parkā kāps DJ Mareks Liepiņš, bērnu vokālie ansambļi, Lauris Valters, Ādažu novada deju kolektīvi, grupas "Apvedceļš", "Galaktika" un "Sestā jūdze". Savukārt Gaujmalā par muzikālo noskaņojumu parūpēsies DJ JAX, "Bet Bet", "Pirmais kurss", "Rīgas modes", Ivo Fomins, "Mazais princis", "The Rolltones" un DJ Kozy.

No plkst.11 Rožu ielas sporta laukumā norisināsies ielu basketbola un pludmales volejbola turnīri, bet zolītes sacensības tiks aizvadītas Carnikavas Novadpētniecības centra teritorijā. Savukārt orientēšanās spēle "Iepazīsti Carnikavu" startēs pie Carnikavas Informācijas centra un norisināsies no plkst.10 līdz plkst.16.30.

Pie Carnikavas Novadpētniecības centra jau no plkst.10 interesenti varēs doties izbraucienos ar zvejnieku laivām, bet no plkst.12 līdz plkst.16 notiks radošās darbnīcas ar māksliniecēm Elīnu Gusāri, Maigu Brenci un Sarmīti Inbergu, kā arī par nēģiem un to resursiem stāstīs zinātnieki. Plkst.18 paredzēta tača maketa atklāšana.

Pasākuma norises vietās Carnikavas parkā un Gaujmalā par gardām maltītēm parūpēsies ēdinātāji, piedāvājot gan nēģus un nēģu zupu, gan citus ēdienus.

Nēģu svētku laikā no plkst.6 līdz pusnaktij būs slēgta satiksme Atpūtas ielā posmā no Rīgas ielas līdz Zvejnieku ielai, kā arī Jūras ielā posmā no Rīgas ielas līdz Nākotnes ielai. Diennakti, no 19.augusta plkst.6 līdz 20.augusta plkst.6, būs slēgta satiksme Atpūtas ielā posmā no Zvejnieku ielas līdz Atpūtas ielai 20.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu