Foto Spītējot lietum, priekpilni aizvadīts Vegānfestivāls 2023 (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Inga Vīņaude

30. jūlijā, Rīgā, Lastādijas kultūras kvartālā notikušais Vegānfestivāls par spīti lietum pulcēja ap 3000 apmeklētāju, kuri visas dienas garumā baudīja dažādus augu valsts ēdienus un apguva ar vegānismu saistītas zināšanas un prasmes diskusijās un meistarklasēs.

Vegānfestivālā Lastādijā šogad vairāk nekā 30 ēdinātāji un tirgotāji apmeklētājiem piedāvāja 100% augu valsts maltītes no latviešu, spāņu, franču, itāļu, Tuvo Austrumu, svaigēdāju un street food virtuvēm, kā arī inovatīvus produktus no vietējiem un ārzemju ražotājiem – gaļas, zivju un piena produktu alternatīvas, dažādas uzkodas un saldumus.

Uz skatuves notika ēdiena gatavošanas meistarklases, kā gardi un vienkārši pagatavot tofu un augu izcelsmes alternatīvas pienam, majonēzei, krējumam un kefīram.

Diskusijā par augu valsts uztura perspektīvām biznesā sarunājās uzņēmumu "Lidl", "Smiltenes piens" un "Avenei" pārstāvji. Ar vegāniska uztura priekšrocībām sportā dalījās profesionāli sportisti un sporta entuziasti, kā basketbolists Kaspars Vecvagars, ginesa rekordu īpašnieks airēšanā pāri pasaules okeāniem Kārlis Bardelis, riteņbraucējs Helvijs Sebris un kalnu taku skrējēja Ilze Kraukle. Par vegānismu ģimenē un bērnu audzināšanā sarunājās dzemdību eksperte Karlīna Elksne, farmakoloģe un māmiņa Irina Belugina un uzturzinātnes studente un māmiņa Laura Luīze Rikmane.

“Vegānisks jeb augu valsts uzturs mūsdienās kļūst arvien populārāks, jo cilvēki arvien vairāk apzinās tā milzīgās priekšrocības,” komentē Vegānfestivāla koordinatore Ulrika Skakovska. “Augu valsts ēdieni ir ne vien ļoti daudzveidīgi un gardi, bet arī būtiski palīdz saudzēt klimatu, dabu, dzīvniekus un pašu veselību. Aicinām ikvienu pievienoties mūsdienīgas ēšanas kustībai, ikdienas uzturā samazinot gaļas patēriņu un ieviešot vairāk augu valsts produktu!”

Vegānfestivālu rīkoja sabiedriskā labuma organizācija “Dzīvnieku brīvība”, kuras misija ir izbeigt dzīvnieku ciešanas industriālajā lopkopībā.

Foto: Inga Vīņaude

Lastādijas kultūras kvartāls ir biedrības “FREE RIGA” un dažādu mākslinieku, sabiedrisko un kultūras darbinieku pašorganizētā teritorija, kur atrodas lielizmēra lapsas skulptūra “Dzimuši brīvībai”, apģērbu maiņas punkts “Brīvbode” un citi apskates objekti. Vegānfestivāla laikā ar performanci uzstājās Lastādijas rezidents, gaisa akrobāts Roberts Frišenfelds.

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu