Četras metodes veiklai ķiršu atbrīvošanai no kauliņiem (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ķiršu atbrīvošana no kauliņiem
Ķiršu atbrīvošana no kauliņiem Foto: Safarov Nariman/Shutterstock.com

Katrs, kuram reiz ir nācies kā strazdam pa ķiršu koku dzīvoties, lai pielasītu pilnus spaiņus košo ogu, allaž prātojis, kā skaistās ogas pēc iespējas vieglāk un ātrāk atbrīvot no kauliņiem. Metodes ir vairākas, un katram sava iecienītākā.

Tiek izmantotas gan speciālas ierīces, gan matadatas, kokteiļu salmiņi, koka irbulīši no ķīniešu ēstuvēm un pat ausu tīrāmie kociņi. Lai ķiršu atkaulošana veiktos raitāk, piedāvājam četras metodes, kas noderēs čaklajiem konservētājiem.

Irbulīša metode

Nepieciešamais aprīkojums: stikla pudele, koka irbulītis vai kokteiļu salmiņš no stingra materiāla.

Darba gaita: ķirsi ar kātiņa vietu uz augšu liek uz pudeles atvēruma, ar salmiņu vai irbulīša spicāko galu caurdur ķirsi, līdz kauliņš iekrīt pudelē.

Pincetes metode

Nepieciešamais aprīkojums: pincete.

Darba gaita: pincetes asos galus iedur abpus ķirša kātiņa vietai, satver kauliņu, izvelk ārā.

Matadatas metode

Nepieciešamais aprīkojums: matadata. Pēc līdzīga principa var izmantot arī uz pusēm pārlocītu ausu tīrāmo vai zobu bakstāmo kociņu.

Darba gaita: matadatas apaļo galu iebaksta ķirša kātiņa vietā, izķeksē kauliņu.

Ķiploku spiedes metode

Nepieciešamais aprīkojums: ķiploku spiede ar ķiršu “atkaulošanas” funkciju.

Darba gaita: ķirsi liek tam paredzētajā atverē un caurdur ar izvirzījumu spiedes augšpusē.

Noskatoties šo video, redzēsi, kā augšminētās metodes darbojas praksē.

Zinātāji teic, ka kauliņus ir vieglāk izņemt, ja ķiršus pirms tam uz īsu brīdi ievieto saldētavā. 

Esi rūpīgs, jo, ja ievārījumā palicis kāds kauliņš, tas ir drauds ēdāja zobiem.

Veiksmi darbos!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu