Divas idejas, kā gudri apstrādāt un uzglabāt diļļu kātus, lai vēlāk tos gardi notiesātu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Dilles.
Dilles. Foto: Lili-OK/Shutterstock.com

Mazām, jaunām dillītēm gards ir viss - arī kātiņi, bet, jo dille aug lielāka, jo mazāk kārojas kātus pievienot, piemēram, salātiem. Bet izmest - milzu izšķērdība! Ko iesākt?

Viens no variantiem, kā gudri un vērtīgi izmantot diļļu kātus, ir izmantot tos kā garšvielu konservēšanā. Bet tas nav vienīgais risinājums. 

Saldēšana ir viens no variantiem. Tīrus, sausus diļļu kātus liec saldēšanai paredzētos iepakojumos un novieto saldētavā. Jautāsi - ja reiz neizmantoji svaigus, kāpēc saglabāt saldētus? Saldēti diļļu kāti tev noderēs ikreiz, kad vārīsi zupu vai buljonu, kuru gribēsi papildināt ar diļļu smaržu un garšu, bet svaigas buntītes pie rokas nebūs. 

Iekonservē ar eļļu. Vēl viens izcils veids, kā saglabāt diļļu kātus, ir tos sablendēt kopā ar citiem sev tīkamiem garšaugiem, piemēram, ķiploku, papildināt ar sāli, eļļu. Pagatavotā masa tiek uzglabāta stikla burciņā ledusskapī. Bet izlietot to vari gan salātu mērcēs, gan pievienot buljoniem, zupām, sautējumiem - visam, kam piestāv konkrētā garšaugu garša.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu