Paziņoti Latvijas Kulinārijas zvaigzne un Viesmīlības zvaigzne 2023 (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Latvijas Kulinārijas zvaigzne un Viesmīlības zvaigzne uzvarētāji 2023
Latvijas Kulinārijas zvaigzne un Viesmīlības zvaigzne uzvarētāji 2023 Foto: Publicitātes foto

27.jūnijā GEMOSS pulcēja viesmīlības un kulinārijas nozares profesionāļus konkursa finālā, lai noskaidrotu divus labākos Grantu konkursa 2023 uzvarētājus nominācijās “Kulinārijas zvaigzne” un “Viesmīlības zvaigzne”, kuri jau rudenī dosies iegūt pieredzi Michelin zvaigznes restorānā Eiropā.

GEMOSS radītā atbalsta iniciatīva – noskaidrot labākos nozares profesionāļus, izsludinot Grantu konkursu, sniegs profesionālu atbalstu Latvijas pavāru un viesmīļu profesionālās izaugsmes veicināšanā.

Rūpīgi izvērtējot finālistu sniegumu pēc visiem vērtēšanas kritērijiem, kā arī, vērtējot kreativitāti, izdomu un reakciju neparedzētos apstākļos, tika noskaidroti Grantu konkursa uzvarētāji:

Nominācijā “Kulinārijas zvaigzne” 1. vietas ieguvēja Valērija Čudova (restorāns “Ferma”):

“Esmu ļoti priecīga par iegūto iespēju mācīties, vienmēr saku, ka no iespējām nav jābaidās, jo tas ir ieguldījums nākotnē. Novēlu visiem mācīties gatavot, nebaidīties no kļūdām, būt drosmīgiem un izbaudīt dzīvi!”

“Viesmīlības zvaigznes” nominācijā 1. vietu ieguva Lauris Rauza (“Fabrikas restorāns”):

“Sajūtas ir fantastiskas un ļoti pacilātas. Priekš manis šī uzvara nozīmē daudz, jo mums visiem patīk būt novērtētiem. Un tā tikai parāda to, ka esmu uz īstā ceļa un esmu īstajā vietā. Konkurss lika arī paskatīties uz sevi no malas un redzēt savas vājās vietas, kur būtu jāpilnveidojas. Patiess prieks iepazīt savus “konkurentus” jeb nozares kolēģus un redzēt tos, kam rūp, ko viņš dara un vēlas attīstīties šajā profesijā.”

Abi uzvarētāji uzrādīja pārliecinošu sniegumu un pierādīja, ka ar degsmi, aizrautību, zināšanām un profesionālu pieeju iespējams sasniegt mērķi - doties stažēties uz Michelin zvaigznes restorānu un atgriežoties lietot iegūtās zināšanas praksē Latvijā, tādējādi veicinot nozares izaugsmi un pieredzes apmaiņu.

“Kulinārijas zvaigznes” nominācijā finālistus vērtēja Latvijā atpazīstami šefpavāri – Svetlana Riškova, Māris Jansons, Artūrs Taškāns, Edgars Sanders.

“Viesmīlības zvaigznes” žūrijas sastāvā – Jānis Jenzis, Inese Vīcupa, Mārtiņš Rozenvalds, Agita Kausa un Ieva Treija kā abu nomināciju žūrijas virsvadītāja.

“GEMOSS ir audzis kopā ar HoReCa nozari. Mums ir ļoti būtiski, lai tā attīstītos un iegūtu jaunu perspektīvu. Tāpēc atbalstām nozari vienojošās organizācijas “Latvijas Restorānu biedrību” un “Pavāru klubu”, ar kurām sadarbojoties organizējām Grantu konkursu, lai labākais katrā kategorijā varētu doties pieredzes braucienā uz kādu no Eiropas Michelin restorāniem. Šobrīd ir daudz minējumu, kādu vērtējumu mūsu restorāni varētu saņemt no Michelin ekspertiem, tomēr uzskatu, ka ir svarīgi, lai mūsu vidū būtu vairāk profesionāļu ar pieredzi un arī vēlmi sniegt augstākā līmeņa servisu. Šis konkurss ir par iespēju izrauties, iepazīt un noteikti atgriezties, lai dalītos,” Ieva Treija, GEMOSS īpašniece.

Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis par Grantu konkursu:

“Paldies visiem dalībniekiem par labu sniegumu un GEMOSS komandai par izcilu pasākuma organizāciju, un Ievai Treijai personīgi par atbalstu viesmīlības nozarei 30 gadu garumā. Man ir prieks, ka profesionālās nozares asociācijas LRB Latvijas restorānu biedrība un Pavāru klubs/Latvian Chefs'Club tika aicināti par sadarbības partneriem konkursa organizēšanā un žūrēšanā.”

Grantu konkurss tapa sadarbībā ar “Latvijas Restorānu Biedrība” BDR, “Vinoga.lv” SIA, “Martandi” SIA, Monin Latvija, LYRE’S, “Pavāru Klubs” BDR, “Tridens LV” SIA un GEMOSS zīmoliem.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu