Abi uzvarētāji uzrādīja pārliecinošu sniegumu un pierādīja, ka ar degsmi, aizrautību, zināšanām un profesionālu pieeju iespējams sasniegt mērķi - doties stažēties uz Michelin zvaigznes restorānu un atgriežoties lietot iegūtās zināšanas praksē Latvijā, tādējādi veicinot nozares izaugsmi un pieredzes apmaiņu.
“Kulinārijas zvaigznes” nominācijā finālistus vērtēja Latvijā atpazīstami šefpavāri – Svetlana Riškova, Māris Jansons, Artūrs Taškāns, Edgars Sanders.
“Viesmīlības zvaigznes” žūrijas sastāvā – Jānis Jenzis, Inese Vīcupa, Mārtiņš Rozenvalds, Agita Kausa un Ieva Treija kā abu nomināciju žūrijas virsvadītāja.
“GEMOSS ir audzis kopā ar HoReCa nozari. Mums ir ļoti būtiski, lai tā attīstītos un iegūtu jaunu perspektīvu. Tāpēc atbalstām nozari vienojošās organizācijas “Latvijas Restorānu biedrību” un “Pavāru klubu”, ar kurām sadarbojoties organizējām Grantu konkursu, lai labākais katrā kategorijā varētu doties pieredzes braucienā uz kādu no Eiropas Michelin restorāniem. Šobrīd ir daudz minējumu, kādu vērtējumu mūsu restorāni varētu saņemt no Michelin ekspertiem, tomēr uzskatu, ka ir svarīgi, lai mūsu vidū būtu vairāk profesionāļu ar pieredzi un arī vēlmi sniegt augstākā līmeņa servisu. Šis konkurss ir par iespēju izrauties, iepazīt un noteikti atgriezties, lai dalītos,” Ieva Treija, GEMOSS īpašniece.
Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis par Grantu konkursu:
“Paldies visiem dalībniekiem par labu sniegumu un GEMOSS komandai par izcilu pasākuma organizāciju, un Ievai Treijai personīgi par atbalstu viesmīlības nozarei 30 gadu garumā. Man ir prieks, ka profesionālās nozares asociācijas LRB Latvijas restorānu biedrība un Pavāru klubs/Latvian Chefs'Club tika aicināti par sadarbības partneriem konkursa organizēšanā un žūrēšanā.”
Grantu konkurss tapa sadarbībā ar “Latvijas Restorānu Biedrība” BDR, “Vinoga.lv” SIA, “Martandi” SIA, Monin Latvija, LYRE’S, “Pavāru Klubs” BDR, “Tridens LV” SIA un GEMOSS zīmoliem.