Kas ir sojšliks un kādi ir gatavošanas pamatnosacījumi?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: s8/Shutterstock.com

Vai cilvēkiem, kas atteikušies no gaļas iet secen lielais marinēšanas un grilēšanas prieks, jo pieejami tikai dārzeņi? Nē - sojšliks jeb augu valsts šašliks ir variants, kas kļūst ik gadu arvien populārāks.

Sojšliks ir jau tradicionālā gaļas šašlika alternatīva, kas gatavota no sojas. Lai pagatavotu gardu sojšliku, noteikti jāņem vērā vairāki pagatavošanas posmi.Ko ņemt vērā un kā pagatavot sojšliku – padomos dalās “Maxima Latvija”.

pirmais ir sojas gabaliņu apvārīšana ar garšvielām un sāli bagātinātā ūdenī, kas piešķir sojšlika gabaliņiem sulīgumu un garšu.

Pēc vārīšanas, liekais ūdens noteikti jānospiež no sojas gabaliņiem un tie jāapcep, lai tajos nepaliek lieks šķidrums.

Kā pēdējais pagatavošanas posms ir marinādes gatavošana – pielāgojot to savām jau iecienītākajām garšas izvēlēm.

Atšķirībā no gaļas – sojšlika pagatavošanas laiks ir ievērojami mazāks.

Lai garšu buķete būtu bagātāka, nepieciešams sojas šašliku cept uz oglēm un sagaidīt karamelizāciju, kad sojšliks kļūst brūngans.

Savukārt, ja sojas šašliku cep cepeškrāsnī, tad cepšanas laiks ir atkarīgs no daudzuma – gatavojat nelielam cilvēku skaitam, sojšlika pagatavošana aizņem aptuveni 15 min pie 180°C temperatūras.

Sojas šašliks ir vērtīgs cilvēka organismam un ir veidots no sojas pupām, kas ir viens no pākšaugu veidiem. Sojas pupas ir vienīgais augu valsts produkts, kura sastāvā ir visas astoņas neaizvietojamās aminoskābes, tas ir bagātīgs proteīna avots, kā arī tās satur B grupas vitamīnus un dažādas minerālvielas kā dzelzi, cinku, kalciju, kas ir nozīmīgas gan audu apgādei ar skābekli, gan nodrošina veselīgu kaulu un zobu veidošanos un muskuļu darbību.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu