Kvalitatīva gaļa, laba marināde ir garšīga šašlika pamats, bet ko gan tas viss dod, ja cepšanas procesā tiek sabojāti gan produkti, gan ieguldītais laiks? Kā parasts sāls var atvieglot šašlika cepšanu?
Kāda saistība karstām oglēm un parastam sālim?
Lai gaļa ceptos vienmērīgi, ir jāmēģina noturēt stabilu temperatūru. Un lielākais izaicinājums nereti ir tauki, kuri, pilot uz oglēm, sāk degt ar atklātu liesmu, tālāk jau apdedzinot gaļu.
Kāds teiks - hei, nekādu problēmu, uzliesim marinādi, alu vai ūdeni. Jā, liesmu tas apslāpēs, bet ogles samirks un gana strauji atdzisīs, jau atkal mainot temperatūru un negatīvi ietekmējot cepšanu.
Un šeit tad ir īstais laiks, kad pastāstīt, kā var palīdzēt sāls.
Tad, kad ogles ir vajadzīgajā temperatūrā, tās jāpārkaisa ar aptuveni 100 - 200 gramiem sāls. Tas jāizdara vienmērīgi un uzmanīgi, jo karstumā sāls mēdz "šaut". Kad tas vairs nenotiek, uz grila var izkārtot iesmus ar gaļu.
Sāls vienlaikus veic trīs funkcijas: novērš nopilējušo tauku degšanu, uztur stabilu temperatūru un samazina pelnu daudzumu.
Lai jautra grilēšana un garda maltīte!