Četri būtiski piesardzības pasākumi drošam piknikam dabā

Iesaka SPKC
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Pikniks. Ilustratīvs attēls
Pikniks. Ilustratīvs attēls Foto: Daria Myronets/Shutterstock.com

Vasarai ļoti, ļoti piestāv maltīte zem klajas debess, taču ēdienreize dabā nav iemesls kļūt vieglprātīgiem, - lai pikniks nebeidzas ar vēdergraizēm vai, vēl sliktāk, saindēšanos.

Slimību profilakses un kontroles centrs atgādina četrus būtiskus nosacījumus, kurus nedrīkst aizmirst, dodoties dabā ar plānu ieturēt maltīti:

Pārtikas transportēšana: parūpējies, lai produkti tiek transportēti atbilstošā temperatūrā. Vasaras sezonā noteikti  noderēs aukstumsoma un aukstuma elementi, kas nodrošinās atbilstošu temperatūru.

Roku higiēna: nemainīgi aktuāli  - rokas ir jāmazgā un jāmazgā daudz; pirms ēdiena gatavošanas, pēc. Pirms ēšanas, arī pēc. Noteikti pēc dažādām aktivitātēm un tualetes apmeklējuma. Mazgā pats un raugies, lai ari mazākie atpūtnieki ir tīrām rokām. Ja nav pieejams ūdens, izlīdzēs roku dezinfektors.

Jāmazgā ne tikai rokas: atceries tīrā ūdenī nomazgāt augļus, ogas, dārzeņus. Tas attiecas arī uz paša dārzā un mežā lasītām veltēm. 

Grilēšana: pieskati, lai gaļa ir kārtīgi izcepta, bet nav apogļojusies, jo, piededzinot pārtiku, rodas kancerogēnas vielas, bet neizceptā gaļā var būt dažādi slimību izraisītāji.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu