Četras metodes rabarberu ieziemošanai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Rabarberi. Ilustratīvs attēls.
Rabarberi. Ilustratīvs attēls. Foto: Bartosz Luczak/Shutterstock.com

Tā jau saka - ratus taisa ziemā, bet kamanas vasarā. Tāpat arī kārtīgi saimnieki vasaras periodā parūpējas par krājumiem ziemai. Apskatām četras idejas, ko iesākt ar sulīgajiem rabarberu kātiem, lai varam sevi palutināt arī drēgnajos gadalaikos.

Saldē

Viena no vienkāršākajām metodēm, ja ir pieejama vieta saldētavā, ir vasarīgo kātu sasaldēšana.

Nomazgā kātus, nožāvē, nomizo un sagriez gabaliņos, kas tev būs parocīgi lietošanai pēc tam.

Pareizi sasaldē - ja ir iespēja, tad neber uzreiz rabarberu gabaliņus maisiņos, bet vispirms sasaldē tos uz plakanas virsmas, izklātus vienā slānī. Tas novērsīs sasalšanu kopā. 

Liec ūdenī

Šī metode derēs tiem, kas var nodrošināt kādu tumšu un vēsu vietu. Viss vienkārši - tīrus rabarberus ar visu mizu sagriež tik garos gabalos, lai tos var ielikt burkā. Pārlej ar tīru un aukstu ūdeni, lai kāti pilnība nosegti, aizver burku un glabā līdz pat jaunajai ražai. 

Žāvē

Vēl viens variants, tiesa gan, tam nepieciešams palīgrīks, ir rabarberu žāvēšana. Te nu tikai jāsagatavo rabarbers gabaliņos un tad jāļauj darbiņu paveikt žāvētājam. Pēc procesa beigām atliek vien pārlikt gatavot gabaliņus noslēgtā traukā.

Konservē

Ievārījumu, kompotu un sīrupu gatavošana ir trešā metode, kā ieziemot rabarberus. Protams, jārēķinās, ka te nu bez pievienota cukura neiztikt un gluži svaiga rabarbera garša ar vairs nebūs.

Toties ziemā baudīt gardu limonādi vai ziest uz pankūkām vai starp biskvītu kārtām ievārījumu gan būs tīrā bauda.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu