Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Trīs metodes ilgākai svaigu rabarberu kātu uzglabāšanai

Rabarberi
Rabarberi Foto: Captivating Light Photos/Shutterstock.com

Rabarberi - maija un jūnija gardums, kas ieskandina vietējo ražu. Kam iespēja izskriet dārzā un nogriezt tik kātu, cik vajag, ir laimējies, jo allaž super svaigi, Bet ko darīt tiem, kuri krietnu devu saņēmuši dāvanā vai iegādājušies vairāk, nekā vienā reizē izdodas izmantot?

Ir trīs metodes, kuras iesaka izmēģināt.

Traukā ar ūdeni

Gluži tāpat kā svaigus zaļumus, kātus liek traukā ar ūdeni, augšējiem galiem pārvelk plastmasas maisiņu un novieto ledusskapī.

Šī varētu būs mazāk ērta metode, jo kāti ir gan gari, gan arī vairums brangi, būs grūti piemeklēt pietiekama lieluma trauku un izbrīvēt vietu ledusskapī, īpaši, ja kātu ir daudz.

Ietīti maisiņā

Kātus nemizotus un nemazgātus ietin maisiņā un uzglabā ledusskapī dārzeņu atvilktnē. Ieteikums - dažus nelielus caurumiņus atstāt, lai gāze, ko izdala kāti, plūstu uz āru.

Ietīti folijā

Šī metode, līdzīgi kā iepriekšējā, paredz rūpīgu kātu ietīšanu, mazliet vaļīgāk aiztinot galus, arī atstājot vietu kur etilēna gāzei izplūst. 

Šādi kāti var noturēties ledusskapī stingri un svaigi līdz pat divām nedēļām.

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu