Četri veidi, kā tu pats sabojā savu teflona pannu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Sukij Pompetch/Shutterstock.com

Nesen iegādātai teflona pannai jau mūk nost pārklājums? Jā, varbūt prece nav bijusi kvalitatīva, bet ļoti iespējams tu pats esi veicinājis pārklājuma bojājumus ar darbībām, kas kaitē.

Tukšas pannas karsēšana

Iespējams, esi dzirdējis par šo metodi: pirms pannā lej eļļu, tā jāuzsilda. Un tā ir taisnība gandrīz par visu veidu virtuves traukiem, bet ne pannām un katliem ar nepiedegošo pārklājumu jeb teflonu. Ja gatavo ēdienu bez eļļas, ņem vērā, ka tieši šajā laikā no pannas virsmas var izdalīties bīstamās vielas, par kurām ir tik daudz diskutēts un zinātniski pētīts. Tāpēc ielej eļļu (ja gatavo bez tās, rūpējies, lai produkts, kuru gatavo, ir uz pannas savlaicīgi, jo arī tas izdalīs sulu vai taukus), tiklīdz uzliec pannu uz uguns. Galu galā, pat ja aizmirsti pannu uz uguns, eļļa sāks kūpēt daudz agrāk, nekā pārklājums sāks sadalīties un atbrīvot kaitīgas vielas.

Trauku mazgājamās mašīnas ietekme

Tehniski tas ir droši un atļauts, jo uz pannām ir pat marķējums “mazgājams trauku mazgājamajā mašīnā”. Bet! Ilgstoša augstas temperatūras un mazgāšanas līdzekļu iedarbība pakāpeniski iznīcina pārklājumu, un panna galu galā ātrāk sabojājas. Tāpēc pannas labāk mazgāt ar rokām.

Augsta temperatūra

Lai ātri apbrūninātu steiku vai zivis, labāk izmantot, piemēram, čuguna pannu, pretējā gadījumā tava teflona panna ātri sabojāsies, jo ilgstoša augstas temperatūras ietekme īpaši nekvalitatīvākas pannas ātri sabojā. Un pat nedomā, ka tūlīt pēc cepšanas to var apliet ar ūdeni, lai mazgātu. Tas pannai ir termiskais šoks.

Metāla virtuves piederumi

Lai gan metāla lāpstiņas ir ļoti parocīgas un tās izmanto arī profesionāli pavāri, tās bojā nepiedegošo pārklājumu. Tāpēc pēdējais noteikums: šādām pannām vislabāk un saudzīgāk ir izmantot tikai silikona vai koka piederumus.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu