Lai tiktu pie laba šašlika - kvalitatīva gaļa un laba marināde ir obligāta prasība. Bet tas nav viss, jo jēlu gaļu neēdam, tā jāizcep. Un cepšanas procesā var "aizšaut greizi" ne reizi vien, sabojājot vislabāko gaļu un marinādi.

Kad cept, ko izmantot iekuram, kā vērt uz iesmiem, pareizs cepšanas process, pasniegšanas nianses - vesela zinātne, sākot no gaļas uzvēršanas uz iesma līdz pasniegšanai uz šķīvja.

Kļūda Nr.1: tikko no ledusskapja nav īsti labi

Cepot aukstu gaļu, tu pagarini cepšanas laiku un pastāv risks, ka tā nebūs vienmērīgi izcepta.

Protams, karstā laikā gaļu nevajadzētu turēt sutoņā un tiešos saules staros, tomēr 30 minūtes pirms cepšanas tai vajadzētu ļaut atpūsties istabas temperatūrā.