Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vai gurķus vajadzētu uzglabāt ledusskapī?

Gurķi. Ilustratīvs attēls.
Gurķi. Ilustratīvs attēls. Foto: Eric Prouzet/Shutterstock.com

Ledusskapī vai istabas temperatūrā - katram dārzenim, auglim un ogai sava - vispiemērotākā atrašanās vieta. Un kā ar gurķiem? Tagad, kad atkal varam iegādāties mazos, kraukšķīgos gurķīšus, šis jautājums kļūst aktuāls.

Maldīgs uzskats ir, ka viss, kas ielikts ledusskapī, uzglabāsies ilgāk.

Portāls "The Kitchen", atsaucoties uz Kalifornijas universitāti, vēsta, ka gurķiem nav piemērota vide, kurā temperatūra ir zemāka par 10 Celsija grādiem. Tas apstiprina faktu, ka ledusskapis nav labākā izvēle gurķu uzglabāšanai, jo vidējā temperatūra ledusskapī, kur korekti uzstādīti režīmi, ir aptuveni 5 grādi. 

Ilgstoši atrodoties zemā temperatūrā, gurķi sāk bojāties, kļūst ūdeņaini un sāk arī pūt.

Ja savā virtuvē vari atrast vēsāku stūrīti, prom no tiešiem saules stariem un nost no citiem augļiem un dārzeņiem, kas izdala etilēna gāzi, tad tā būs īstā vieta, kur likt gurķīšus.

Tomēr, ja esi pret visiem noteikumiem un vienalga gribi likt ledusskapī, centies tos apēst trīs dienu laikā, jo aptuveni tik ilgi gurķa garšā un tekstūrā var nemanīt izmaiņas. 

Kā garšīgi notiesāt gurķus, smelies iedvesmu te:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu