Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Pēc krietnas talkošanas: receptes gardam, daudzveidīgam un sātīgam piknikam

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com, Shutterstock.com, Receptes.lv kolāža

2023. gada 22. aprīlī norisināsies Lielā talka. Vienalga, vai dosies uz vietām, kur tiks apvienoti spēki publisko vietu uzkopšanā, vai arī uz savu dārzu sakopt vidi pēc ziemas, - ar tukšu vēderu ilgi nebūsi strādātājs. Pikniks ir kā lieliska balva pēc labi padarīta darba, tāpēc neaizmirsti parūpēties par gardumiem, ar kuriem iestiprināties kā darbošanās laikā, tā arī piknikā pēc darbiņa pabeigšanas.

Ar tukšu vēderu nav talkotājs. Īsos pārtraukumos, lai uzkrātu enerģiju un neburkšķētu vēders, gaidot lielo pikniku, iepriekšējā vakarā der sagatavoties un sapildīt kastītēs līdzi ņemamus labumus.

Ja zini, ka, darbojoties Lielajā talkā vai šeptējot pašam savā pagalmā, būs brīdis, kad kursies ugunskurs vai grils, tad vari iepriekš sagatavot produktus, lai dažas minūtes veltītu siltas maltītes pagatavošanai. 

Kas labi pastrādājis, tas var pavisam kārtīgi uzkost - gaļa, kartupeļi un, iespējams, labākās - uz uguns vārītas zupas.

Atceries, ja ņem uz piknika vietu vēl termiski neapstrādātus produktus, parūpējies par to, lai tie nestāvētu tiešos saules staros un temperatūra nebūtu augsta. Te lieliski noderēs aukstuma somas.

Šašliks, protams, garšo labi vienmēr - vai tā ir dārza ballīte, vai maltīte pēc kārtīgas rosīšanās āra darbos. Galvenais ir gaļu iemarinēt. 

Ja klasiskie grilētie ēdieni ir apnikuši, vari iepriekš sagatavot elegantos iesmiņus - dārzeņi, siers, zivis, jūras veltes. Atliks tikai uzgrilēt. Iesmiņiem, kuros ir zivis un jūras veltes nodrošini atbilstošu uzglabāšanas temperatūru, lai siltumā nesabojājas vēl pirms grilēšanas.

Kartupeļi latvietim der vienmēr, visur un visdažādākajās izpausmēs. Runā, ka grilēti vai ugunskurā cepti un baudīti svaigā gaisā, pat visvienkāršākie kartupeļi ir divtik gardi.

Kārtīga piknika absolūta kulminācija ir uz ugunskura vārīta zupa. Ja ir vajadzīgais inventārs, piknika biedru gana daudz, jāizvēlas pavārs, jāsarūpē produkti un diena pie ugunskura jāpagarina.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu