No kronēšanas vistas līdz platīna pudiņam - karaliskajos notikumos ir nepieciešams īpašs ēdiens, un karaļa Čārlza III kronēšana, kas norisināsies 6. maijā, nav izņēmums.
Izvēlēts karaļa Čārlza III kronēšanas lielo pusdienu ēdiens (1)
"Kronēšanas kišs (quiche)" ir karaļa Čārlza III un laulātās izvēle, cerot, ka tas būs centrālais elements daudzām kronēšanas "Lielajām pusdienām" ielu ballītēs un kopienu pasākumos 6. maijā.
Pīrāgā ietilpst spināti, pupiņas, siers un estragons. Lai gan recepte, kas publicēta karaliskās ģimenes sociālo mediju platformās, satur speķi, veģetāriešiem jāņem vērā, ka to var “viegli pielāgot dažādām gaumēm un vēlmēm”.
Karaliskās ģimenes tīmekļa vietnē tas aprakstīts kā "kišs ar kraukšķīgu, vieglu mīklu un maigu spinātu, pupiņu un svaiga estragona garšu. Ēdiet siltu vai aukstu kopā ar zaļajiem salātiem un vārītiem jaunajiem kartupeļiem – lieliski piemērots kronēšanas lielajām pusdienām!"
Recepti izvēlējās karalis un karaliene konsorte kopā ar karalisko šefpavāru Marku Flanaganu, kura recepte tā ir, jo tas ir labs ēdiens kopīgai maltītei, kuru var pasniegt gan karstu, gan aukstu, tas atbilst dažādām uztura prasībām un vēlmēm, ir pielāgojams dažādām gaumēm, un tā izgatavošana nav pārāk sarežģīta vai dārga, vēsta "The Guardian".