Lai kraukšķ ilgi: divas metodes redīsu uzglabāšanai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Svaigi redīsi. Ilustratīvs attēls.
Svaigi redīsi. Ilustratīvs attēls. Foto: taylon/Shutterstock.com

Lai arī ziema tā īsti vēl negrib atkāpties, pavasaris būs un pavasarīgie gardumi mūs nupat iepriecina arvien vairāk un vairāk. Kad veikalos parādās redīsu buntītes, tā ir viena no pavasara pazīmēm. Tie ir patiesi gardi, bet ar vienu nosacījumu - ja nav savītuši, bet patīkami kraukšķīgi. Ko darīt, ja saišķis nopirkts lielāks, nekā vienā piegājienā varam notiesāt?

Uz virtuves letes atstāti, šie košie sakņu bumbuļi savītīs dienas līdz divu laikā, jo īpaši, ja telpā patiesi silts, tāpēc tas nav risinājums.

Protams, var ielikt vienkārši ledusskapī un tas redīsu mūžu pagarinās par vēl kādu ekstra dienu, tomēr ir divi paņēmieni, kas ļaus šos dārzeņus uzglabāt vēl ilgāk, un labākais, ka nekāda īpaša piepūle nav nepieciešama.

Metode nr. 1: slēgts plastikāta maisiņš

Tev vajadzēs aizspiežamu plastmasas maisiņu, kas paredzēts pārtikas uzglabāšanai, un papīra dvieļus. Redīsiem nogriež kātiņu un saknes vietas, bet atstāj tos nemazgātus. Viegli samitrina 2-3 loksnes papīra dvieļu un liek tos maisiņā. Ievieto redīsus tā, lai tie vismaz no divām pusēm būtu ieskauti ar mitro papīra dvieli. No maisiņa izspiež lieko gaisu un aizver. Šādi sagatavoti redīsi veiksmīgi uzglabāsies ledusskapī līdz pat nedēļai.

Būtiski, lai neviens bumbulis nav bojāts. Ieteicams ik pēc dienas vai divām pārbaudīt, vai kāda sakne tomēr nav sākusi bojāties. Ja tas noticis, izmet bojāto un nomaini papīra dvieļus atlikušajiem dārzeņiem.

Metode nr. 2: burka ar ūdeni

Nepieciešama būs stikla burka ar vāku un auksts ūdens. Tāpat kā pirmajā metodē, redīsiem nogriež saknes un kātiņu vietu, bet šoreiz tos arī rūpīgi nomazgā. Tad ber burciņā, kuru pēc tam piepilda ar aukstu ūdeni līdz pat malām. Skrūvē ciet vāku un liek ledusskapī. Šādi redīsi saglabāsies koši un kraukšķīgi līdz pat divām nedēļām. Bet arī šajā metodē der ik pa laikam uzmest aci, vai kāds redīss nav sācis bojāties. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu