Putots brī siers: sociālo tīklu lietotāji sajūsmā, rūdīti siera mīļi vīlušies

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ekrānuzņēmumi no Tiktok video, kolāža

Cilvēkiem patīk eksperimentēt un atklāt jaunas lietas, garšas un ēdienu pasniegšanas veidus. To apstiprina sociālajos tīklos izvietotie video. Viens no jaunajiem pārsteigumiem, kas radījis divējādas sajūtas, ir putots brī siers.

Tiek paņemts brī siera ritulītis, tam nogriež stingrās malas, kas satur kopā mīksto viduci, sagriež gabaliņos. 

Pirms tālākās darbības jeb tā saputošanas sieram jāļauj sasilt līdz istabas temperatūrai.

Siers jākuļ tik ilgi, līdz masa vienmērīga un izteikti krēmīga, ne kunkuļaina. 

@justataste You’ve heard of Whipped Feta, but have you heard of Whipped Brie?! #whippedbrie #viral #viralrecipe #whippedfeta #whippedcheese #dip #partydip #newrecipe #2023goals #honeycomb #easyrecipes #simplerecipe ♬ Made You Look - Meghan Trainor
@ainttooproudtomeg ♬ original sound - Meg Quinn

Tad visu pārliek servēšanas traukā un papildina tālāk jau pēc paša ieskatiem un gaumes - ar medu, pipariem, sāli, zaļumiem, augļu mērcēm, un pasniedz ar izvēlētajām uzkodām. Īpaši gardi uz grauzdētas maizītes.

@foodmymuse Whipped & Spreadable Brie ❤️ your new favorite app! I love brie in all its forms but this is perfect for spreading on bread, hosting or if you don’t like the rind? Ingredients: •8 oz brie (rind removed). •3 tbsp honey. •1 tbsp salsa macha. •1/3 cup sliced almonds. •1 tbsp butter. •lemon (zest). •flaky salt. Directions: 1.- cube brie and start whipping. It will get clumpy at first and you’ll have to use a spoon to get it off the blades. Keep going until it is smooth. About 5 min. 2.- combine salsa macha and honey. 3.- fry the almonds in the butter until golden. 4.- spread brie and top with the honey, almonds, lemon zest and salt. #brie #cheesetok #whippedcheese #appetizers #cheesyfood ♬ original sound - Nadia Aidi

Tomēr tādiem īsteniem sieru pazinējiem un mīļotājiem, redzot šo jauno brī siera pasniegšanas metodi, paliek skumīgi un attieksme ir ļoti skeptiska. Kāpēc? Viss ir siera apvalka dēļ, kas receptē netiek izmantots un visdrīzākais tiek izmests.  Šis miltaini stingrais apvalks ir viens no brī raksturojošajiem elementiem un prasa īpašas rūpes.  

Varbūt vienkārši, nogriežot apvalku, jāatstāj daļa siera klāt, lai to var notiesāt klasiskajā veidā, bet pārējo var putot? Kompromiss ir iespējams, bet recepti iesakām izmantot!

Tiesa, miksera lāpstiņas vai blenderi iztīrīt būs ķēpīgs process, bet karsts ūdens atvieglo rīku mazgāšanu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu