Vai jau tek? Varbūt nokavēts? Kad sākas un cik ilgs ir kļavu sulu laiks?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Kļavu sulu tecināšana
Kļavu sulu tecināšana Foto: Z/S "Ragāres"

Vai arī tev ir gadījies nokavēt saldo kļavu sulu laiku? Laiks reizi par visām reizēm ieviest skaidrību, kad pienāk un cik ilgs ir kļavu sulu laiks. Stāsta bioloģiskā zemnieku saimniecība "Ragāres".

Mūžīgais jautājums: "Vai tiešām jau tek?" Vienalga, vai janvāris, marts vai maijs. Ierasti gan jautājums sanāk jau brīdī, kad vairs netek gan... Kļavu sulu sezona ir pavisam citāda nekā ierastā bērzu. Kopējais sulu tecēšanas brīdis vispār ir tikai dienu līdz trīs garš.

Tas veidojas laika maiņu brīžos - kad no mīnusiem laiks paliek krietni siltāks un sākas atkušņi. Bet neviens nav noteicis, cik reizes tas var atkārtoties. Piecas, desmit, varbūt lieliskā gadā visas piecpadsmit.

Tā ka sezona, varētu teikt, ir no Ziemassvētkiem līdz pat maijam. Var būt labi apstākļi, lai turpinātos vairākas nedēļas no vietas. Bet var būt arī pat vairāki mēneši bez pilītes. Vai nu par aukstu, vai arī tieši otrādi - visu laiku pārāk silts.

"Mums Ragārēs sezona sanāk dikti gara, jo Skrīveri ir viens no aukstuma punktiem, tātad tiekam pie zemajām temperatūrām, kas īstenībā pēdējos gados ir tas, kas vairāk trūkst. Kļavas mums aug stāvās nogāzēs uz visām debespusēm. Tas ļauj iegūt gan agrās dienvidu saulītes sulas, gan vēlās no ziemeļu nogāzēm. Stāvumā vācot, process gan sanāk tāds "dikti aizraujošāks". Kalnu kazām patiktu," sekotājus informē "Ragāres" savā Facebook kontā.

Labums no tā, ka atgriežas vēsās dienas, ir pavasara paildzināšanās: ilgāks būs arī laiks, kad varēsim baudīt veselīgās sulas. Gan kļavu, gan bērzu. 

Uz veselību!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu