Kad agrā pavasarī sākas sparģeļu sezona, priecīgs ir katrs, kam šis zaļais brīnums ir tīkams uz kārā zoba. Tomēr nav noslēpums, ka tie nav ierindojami lētāko dārzeņu sarakstā, tāpēc ir ļoti vērtīgi zināt, kā tos vislabāk uzglabāt, lai ilgāk svaigi.
Kā uzglabāt sparģeļus, lai tie ilgstoši svaigi?
Kad nopirkts vairāk, nekā var apēst, vai ir nopirkts, bet nav plānā gatavot šodien vai rīt, ir ļoti būtiski zināt, kā sparģeļus pareizi uzglabāt, lai tie svaigi un stingri, nevis savītuši un vairs nebaudāmi.
Ar sparģeļiem ļoti līdzīgi kā ar puķēm un zaļumiem - ūdens un vēsa vieta ir panākumu pamats.
Liec sparģeļus kādā glāzē, krūzē vai burciņā, kurā ieliets ūdens, bet tā, lai tas nosedz kātus dažu centimetru augstumā. Galiem brīvi pārliec maisiņu un uzglabā ledusskapī līdz pat nedēļai.
Ja pamani, ka ūdens kļūst duļķains, vienkārši nomaini to.
Receptes iedvesmai: